Crisi de govern a l’Ajuntament de Palau-saverdera

0
19909

L’alcaldessa ha tret les regidories a Josep Maria Najes per “desacords en la manera de gestionar els temes municipals”. Continuarà al govern, sense delegacions


Crisi de govern a l’Ajuntament de Palau-saverdera. L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, ha revocat les delegacions al regidor Josep Maria Najes, que gestionava les àrees d’Urbanisme, Medi Ambient, Infraestructures i Esports. Cortada i Najes són del mateix partit, Gent de Palau-AM, que a les eleccions del 2015 va obtenir tres representants i va formar govern amb els dos d’Alternativa per Tothom per desbancar el convergent Narcís Deusedas (que després de 30 anys a l’alcaldia només va obtenir quatre regidors i va perdre la majoria absoluta).

En el decret d’alcaldia que va oficialitzar la revocació (data del dimarts, dia 14), Cortada argumenta que “s’han produït diversos desacords en la manera de gestionar els temes municipals entre el regidor Josep Maria Najes Querol i la resta de regidories delegades”. I en un comunicat que l’Ajuntament va emetre posteriorment, afegeix: “L’equip de govern continuarà amb les línies d’actuació amb les quals es va comprometre, d’entre les quals en destaquen vetllar per la pau social, tenint un tracte respectuós amb els ciutadans en general, i amb la resta de membres del consistori en particular, desencallar temes adormits i no resolts, reduir el deute públic, i continuar amb la gestió del dia a dia de la manera més eficaç i transparent”.

Les competències de Najes se les repartiran els altres regidors del Govern, de manera que la mateixa Cortada es quedarà Urbanisme (a part de les competències que ja tenia, que eren les d’Alcaldia i Serveis Generals, Ensenyament, i Cultura i Societat); Paulina Calvo assumirà Medi Ambient (i mantindrà Participació Ciutadna i Transparència Municipal, Benestar Social i Noves Tecnologies); Miquel Serra es quedarà amb Infraestructures (més Festes i Cultura Popular, Joventut, Turisme, Productes Locals, Fires i Serveis Públics), i Guillermo Colomer passarà a gestionar l’àrea d’Esports (juntament amb Economia i Hisenda, i Promoció Econòmica). Najes, per la seva banda, continuarà a l’equip de govern sense cap atribució, i també mantindrà el càrrec de conseller comarcal i representarà l’Ajuntametn a diversos organismes.

Insecte al menjar

L’últim ple de l’Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar per unanimitat imposar una sanció de 601 euros a l’empresa que gestiona el menjador escolar perquè una alumna es va trobar un insecte al menjar. Els fets van passar el 17 de gener.

Paral·lelament, el ple també va autoritzar el canvi de mans de la gestió de la piscina municipal. El contracte per gestionar el servei, i adequar i explotar el bar restaurant i la sala d’esbarjo, té una durada de tres anys. Al maig del 2016 es va adjudicar a Thoyo Services and Management SL, però ara la concessionària l’ha cedit a Julio Enrique Chaves.

I a la mateixa la sessió _de caràcter extraordinari_, l’equip de govern va informar sobre el resultat de la liquidació del pressupost del 2016. S’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de 592.934,84 euros, i amb un endeutament del 79,14% (gairebé un 12% inferior al del 2015, quan era del 90,94%). El període mitjà de pagament als proveïdors és de 4,92 dies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li