Crideu amb nosaltres per les dones afganeses

0
2083

Ser acomiadada de la feina per ser dona. Ser expulsada de l’escola, l’institut o la universitat per ser nena o adolescent. No poder caminar sola pel carrer. Estar en risc de ser entregada a un home per ser vídua o adulta soltera. Ser venuda com a esclava si la teva família està morint de fam. Veure com assassinen, torturen o apallissen persones del teu entorn, pel sol fet de ser familiars teus i no voler signar la teva sentència de mort dient on t’amagues.

Perquè viuen en un soterrani, en un amagatall, cada dia canviant d’ubicació, algunes separades dels seus fills i les persones que estimen, d’altres amb els seus infants, condemnats com elles a la clandestinitat. Perquè la seva existència és un perill per a la seva gent i les persones que les amaguen. O han travessat les muntanyes per arribar a un altre país, deixant enrere tot el que tenien: la casa, els bens, els pares ancians… la vida. Es desprenen de mica en mica dels pocs diners que han aconseguit treure, o de les joies, per poder-se pagar la subsistència mentre esperen que algú les ajudi. I aquest algú pots ser tu. Hi ha persones que ja ho estan fent: a les que estan encara al país, amagades, establint connexions diàries que els fan sentir que val la pena continuar vives i lluitant, que el món no les ha oblidades. Connexions en línia que han teixit una xarxa de solidaritat d’un costat a l’altre del món, per la que nens i nenes parlen, i s’envien dibuixos, i es recorden que la vida segueix i ells també tenen dret a viure-la. A les que han travessat fronteres, les acompanyen en els processos per aconseguir els visats que les poden portar a països segurs, on puguin fer ni més ni menys el que feien abans: de mestra, metgessa, periodista, o la feina que sigui. Treballar, viure lliures.

Per cridar al món que aquestes dones segueixen lluitant i segueixen necessitant el nostre suport, per dir ben alt i fort que no tolerem la vulneració dels drets de les dones i nenes, ni a l’Afganistan ni enlloc, per recordar que la violència contra les dones té moltes cares arreu del món, aquest proper dissabte dia 27 de novembre hem convocat una manifestació, un crit virtual al que et pots adherir ara i que et demano que ho facis. I et demano que si pots aportis un donatiu per a que aquestes dones i infants puguin viure. Et pots inscriure ja i participar des de casa, el proper dissabte en directe, o quan et vagi bé, en xarxa. En la setmana del clam contra les violències masclistes, aquest serà un eco necessari per recordar el que també pateixen altres dones, en altres indrets. Participeu-hi inscrivint-vos ja, si un plau. CRITVIRTUAL.COM

Per cert, la plataforma d’aquesta manifestació virtual única al món ha estat dissenyada per la figuerenca Karina Gibert Oliveras, catedràtica i especialista en Intel·ligència Artificial, directora de l’Institut d’Estudis en Intel·ligència Artificial de la Universitat Politècnica de Catalunya, recentment reconeguda amb una menció d’honor del premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per la seva tasca en favor del talent femení.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li