Cria de musclos a la badia de Roses

0
1634

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha donat llum verda al projecte d’una instal·lació aqüícola amb 66 cordes per a mol·luscs bivalves davant la costa del terme municipal de Roses. Ho publica el DOGC


El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicava la setmana passada la concessió que es dona a la societat Pescadors de Roses SLU per instal·lar un viver de musclos a la badia. El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca concedeix l’ocupació de domini públic maritimoterrestre per establir una instal·lació aqüícola amb 66 cordes de cria de mol·lusc bivalves.

La societat concessionària té 12 mesos per fer el projecte i 12 mesos més per acabar les obres. L’espai que ocuparà la instal·lació és de 270.575 metres quadrats del domini maritimoterrestre. S’estableix també que la concessió és per un període de 10 anys prorrogable per períodes de la mateixa durada «si persisteixen les causes d’interès públic, fins a un termini de 50 anys». Un altre aspecte que es recull en el vistiplau al projecte és que a la instal·lació s’engreixaran els mol·luscs des de la fase de cria fins que tinguin talla comercial. No es podrà directament immergir cap exemplar que ja tingui la talla comercial.

Com a condicionants per dur a terme l’activitat de cria, la Generalitat exigirà a la concessionària l’adopció de mesures d’adaptació a la pujada del nivell del mar, els canvis d’onatge i altres efectes relacionats amb el canvi climàtic. A banda, el promotor del projecte estarà obligat a fer una pla de gestió sobre els residus que generi l’activitat. En aquest document ha de quedar prevista la recollida i el no abocament al fons marí de tots els residus procedents de la neteja de xarxes, cordes i altres elements que puguin formar part de les estructures flotants. Es tracta d’evitar la dispersió de contaminants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li