Creu Roja atén un 10% més de famílies

0
884

La taxa de risc de pobresa a l’Alt Empordà ha augmentat progressivament en els darrers anys fins a situar-se per al conjunt de Catalunya en el 20,1%. Així, els Serveis Socials del Consell Comarcal van atendre al 2013 el 5,7% del total de la població, l’any 2013, la població atesa va ser un 10,8% de la població. D’aquests, el 17% eren menors de fins a 12 anys i un 6% eren joves d’entre 13 i 18 anys. Aquestes xifres es fan més sensibles en aquestes dates nadalenques, quan les diferències socials són més remarcables.
Amb tot, són moltes les entitats i associacions de Figueres i de la comarca que treballen perquè no hi hagi aquestes desigualtats entre els més petits. Així, Creu Roja ha engegat una campanya de recollides de joguines per atendre unes 350 famílies necessitades de la ciutat. Segons els responsables, representa un 10% més respecte de l’edició anterior. L’objectiu és repartir unes 1.200 joguines noves que es podran recollir fins al 31 de desembre. Aquesta campanya s’emmarca en el 25è aniversari dels drets de la infància. Segons UNICEF Comitè Catalunya, més de 400.000 nens de Catalunya viuen sota el llindar de la pobresa.
Una altra iniciativa solidària és la de l’Associació Hesed –que significa misericòrdia–, una entitat sense cap ànim de lucre i vinculada a l’Església evangèlica. “La nostra entitat la porten majoritàriament els voluntaris. S’encarreguen de les tasques de distribució d’aliments, de roba, de tallers, la borsa de treball i de la recepció de persones. Sense ells no podríem desenvolupar tots els nostres projectes”, ha explicat M. Lluïsa Rico, secretària de l’entitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li