Creixen les usurpacions d’identitat per contractar serveis telefĂČnics i no pagar

0
831

L’Oficina d’Informació al Consumidor de l’Alt Empordà ha detectat un augment de les usurpacions de dades per contractar línies telefòniques sense pagar. És a dir, que els estafadors donen d’alta una o diverses línies amb les dades d’una altra persona i així poden tenir el servei gratuït durant uns mesos, fins que l’operadora els la talla perquè no paguen i reclama el deute a la persona que apareix com a titular del contracte.
De fet, aquest tipus de frau, juntament amb altres problemes generats arran de la contractació telefònica dels serveis (els usuaris no tenen cap document amb les condicions contractades), centren bona part de les queixes presentades a l’Oficina durant el 2015. Més concretament, el 32,36% de les reclamacions tramitades continuen estant relacionades amb el sector de les telecomunicacions, la telefonia (tant fixa com mòbil) i l’Internet.
L’organisme ha fet públic el balanç de totes les actuacions realitzades l’any passat coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Consumidor, que és precisament avui. En total, des de la seu del Consell Comarcal s’han atès 1.506 consultes i s’han rebut 411 reclamacions que han donat lloc a les corresponents mediacions. També s’han tramitat deu denúncies per possible infracció administrativa, així com divuit queixes a empreses.
De totes aquestes visites, el 54% procedien de Figueres. I la resta d’altres municipis de la comarca, encapçalats (per aquest ordre) per Roses, Castelló d’Empúries, Vilafant i l’Escala.
serveis bàsics i viatges. El segon assumpte que ha generat més reclamacions (el 23,6% del total) són els serveis bàsics. En aquest apartat s’hi inclouen els conflictes amb els subministraments elèctrics, de gas i d’aigua, sobretot per problemes amb la facturació o canvis de companyia. I el tercer lloc, amb el 6,81% de les reclamacions, l’ocupa el sector dels viatges, el turisme i el transport de viatgers, que engloba les queixes relacionades amb la contractació de viatges combinats, bitllets o allotjaments, ja sigui mitjançant agències o portals d’Internet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li