Creen un segell per potenciar la gastronomia i el producte local

0
654

El Gastronomia d’Origen es començarà a aplicar a Roses, però la idea és que s’expandeixi per tot l’Alt Empordà


Els empresaris de Roses han creat un segell per potenciar la gastronomia i el producte local com a pol d’atracciĂł turĂ­stica. El distintiu, que rep el nom de Gastronomia d’Origen, garantirĂ  que els restaurants i altres establiments fan servir productes de proximitat a l’hora de fer els plats. El segell estĂ  impulsat per l’AssociaciĂł d’Empresaris Roses – Cap de Creus, i d’entrada neix amb dues categories: una distingeix la cuina especialitzada en productes de mar i l’altra, la cuina de mercat.

El projecte, cofinançat pel Grup d’AcciĂł Local Pesquer (GALP), tambĂ© vol reivindicar el producte local, sobretot desprĂ©s que arran de pandèmia s’hagi reforçat l’aposta pel quilòmetre zero. En una primera fase s’implantarĂ  a Roses, però la voluntat Ă©s que tambĂ© s’estengui als restaurants de tot l’Alt EmpordĂ ; i s’han fixat el 2021 com a horitzĂł. Des de l’associaciĂł ja s’ha fet un llistat amb quins seran els productes que caldrĂ  fer servir a la cuina per obtenir el segell. Sobretot, el peix de les confraries del territori, però tambĂ© els vins i olis de la DO EmpordĂ  i la resta d’aliments que surten de la comarca (carns, embotits, ous, lĂ ctics, verdures, hortalisses, fruites, pa, arròs…), fent especial incidència en els productes de temporada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li