Creen un nou web amb eines i exercicis per ajudar els malalts de covid a recuperar-se

0
653

Es tracta d’un projecte impulsat per la FundaciĂł Salut EmpordĂ  i dos estudiants de l’Institut Cendrassos de Figueres


La Fundació Salut Empordà i dos estudiants que estan cursant Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes a l’Institut Cendrassos de Figueres han creat el web www.despresdelacovid.cat. Es tracta d’una eina virtual que posa a l’abast de la ciutadania diversos exercicis de rehabilitació, consells i informacions que poden ajudar en la recuperació de totes aquelles persones que han estat diagnosticades de covid-19, independentment de si han tingut els símptomes de la malaltia de manera lleu, moderada o severa. També busca proporcionar eines a les persones que pateixen el que s’ha anomenat covid persistent: uns símptomes recurrents que els poden dificultar el retorn a la vida diària. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de diferents serveis de la Fundació Salut Empordà.

Tot i que els exercicis inclosos a la pàgina han estat pensats per a malalts de coronavirus, molts també poden servir per ajudar en la recuperació d’altres malalties (si s’ha estat temps immobilitzat, si es pateixen problemes respiratoris, etc.).

La presentaciĂł de la plataforma es va fer dijous passat a l’Institut Cendrassos

Els materials estan disponibles en dos formats, i la voluntat és que amb el temps es puguin incorporar nous continguts, adaptant-se a la variabilitat i diversitat de símptomes i seqüeles de la malaltia. De moment, alguns dels exercicis estan en format PDF, de manera que els usuaris els poden veure des d’un dispositiu, o bé guardar i imprimir, i altres s’expliquen mitjançant vídeos, que es poden visualitzar des del portal o des del canal de Youtube de la Fundació Salut Empordà.

La pàgina web es va presentar dijous a l’Institut Cendrassos de Figueres, en un acte que va comptar amb la participació de la directora del centre, Helena Cortada; el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Figueres, Josep Alegrí. A la presentació també hi van intervenir Joaquín Rubio, coordinador de cicles formatius de l’institut, i Adrià Moya, un dels estudiants que ha fet el web.

Es va fer a la sala d’actes del centre i va comptar amb l’assistència dels alumnes del primer any del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li