CĂłrrer contra la por

0
1253

A travĂ©s d’una activitat organitzada pel CAF-Runners, Figueres va clamar dijous passat, dia 20 de desembre, contra l’assassinat de la jove Laura Luelmo 


 

«Volem córrer sense por». Tan senzill i alhora complicat com això. Aquest va ser el lema que dijous passat, 20 de desembre, va congregar al voltant d’uns vuitanta corredors, la majoria dones, a les pistes de l’estadi Albert Gurt de Figueres. Des d’allà, moltes de les integrants de la secció runner del Club Atletisme Figueres, però també esportistes de la Mitja de Figueres o del grup de trail del Tramuntanya Llançà es van dirigir fins a la Rambla per, tot seguit, concentrar-se davant l’Ajuntament de Figueres.

L’activitat alt-empordanesa va ser una de les moltes accions reivindicatives que es van portar a terme a Catalunya i Espanya com a homenatge a la figura de la jove Laura Luelmo, assassinada a El Campillo, Huelva, després d’haver sortit a córrer el passat 12 de desembre.

«Ja està bé, ja n’hi ha prou. Des de sempre les dones hem tingut micromasclismes a sobre i malauradament els hem assimilat com a normals, però aquest fet –l’assassinat de Luelmo– és un detonant. Ens hem volgut queixar i hem sortit a córrer», explica Sílvia Guiteras, membre del CAF i delegada dels CAF-Runners.

Guiteras va ser una de les portaveus que va parlar durant l’acte de dijous passat davant l’Ajuntament. Una protesta que també va comptar amb la participació de l’alcalde, Jordi Masquef, que en nom de tot el consistori va llegir un manifest: «Les dones esteu fartes de la por de caminar en determinades zones o d’anar a córrer de nit, una por desencadenada per successos com el de la mort assassinada Laura Luelmo. Un fet que ha despertat una onada d’empoderament de les dones a través de les xarxes socials, i que ha generat una seguit d’accions reivindicatives com la que ha organitzat avui a la nit la gent del CAF».

LA PARTICIPACIÓ. L’activitat va aplegar més d’una vuitantena de persones. Un crit unànime per reclamar que córrer, tal com destaca Guiteras, «no sigui un esport de risc». «Moltes de nosaltres ens hem trobat comentaris obscens mentre correm, així com tocs de clàxon o aplaudiments, i ja n’hi ha prou. Volem córrer lliures i, sobretot, volem i exigim respecte», afegeix la portaveu del grup de runners del CAF.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li