Coronar les Salines des de La Vajol

0
3841

La ruta fins al Pic de les Salines és un itinerari (només) apte per a les cames més resistents i motivades


Els amants de la BTT tenen al davant un itinerari circular atractiu i ben senyalitzat, però també exigent i només apte per aquelles cames ben embravides. Amb sortida des del terme de la Vajol, el camí s’enfila fins al Coll de Manrella, el que suposa una pujada d’inici que farà suar als ciclistes a causa del fort pendent i a la llargada, encara que el premi, un cop a dalt, ofereix una panoràmica ben bonica.

La ruta continua direcció al camí del Coll de Lli, dirigint-se cap a l’est, amb l’objectiu d’anar coronant un massís emblemàtic, Les Salines, la serra fronterera entre les comarques de l’Alt Empordà i el Vallespir. El recorregut avança i a la seva esquerra deixa un lloc d’interès, el Castell de Cabrera, una fortificació medieval pertanyent al municipi de Maçanet de Cabrenys ubicat damunt d’un escarpat penyal, i és llavors quan el trajecte s’endinsa en boscos preciosos, gairebé de conte, fins a arribar al Coll de les Cordes.

Un cop en aquest punt, toca baixar amb la mirada posada a Maçanet, un itinerari que s’ha de seguir fins als camps del Mal del Mont. Des d’aquí, els ciclistes hauran de resseguir un corriol bastant tècnic que els portarà fins al Mas de Can Lleona, el punt de partida per tornar cap a la Vajol. En definitiva, estem al davant d’una ruta complexa, tal com evidencia el seu desnivell (1.700 metres d’acumulat de pujada), però d’un gran interès paisatgístic i històric. Al cap i a la fi, accedir al Pic de Les Salines tampoc podia ser bufar i fer ampolles!


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt EmpordĂ , aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li