Conveni per desencallar el planejament

0
699

Els ajuntaments de Vilafant i de Figueres gestionaran conjuntament les zones del rec Susanna i el rec del Mal Pas, que marquen el límit entre els dos municipis


El ple de Vilafant ha aprovat un conveni amb l’Ajuntament de Figueres per gestionar conjuntament les zones de la seva trama urbana que comparteixen: el rec Susanna i el rec del Mal Pas, que marquen el límit entre els dos termes municipals. Es tracta d’un acord imprescindible perquè l’Ajuntament de Vilafant pugui aprovar el seu pla urbanístic, fins ara encallat en aquest punt. De fet, el conveni ja estableix un finançament mutu entre els dos consistoris per poder urbanitzar aquests sectors.

Paral·lelament, el ple va acordar per unanimitat imposar contribucions especials a alguns propietaris dels carrers Ciutadella i Migdia les finques dels quals encara no tenen vorera construïda. El consistori les hi vol construir, i els veïns i veïnes hauran de cofinançar les obres.

PAVELLÓ DEFICITARI. En la mateixa sessió es va aprovar el balanç financer 2021 del contracte de gestió del pavelló municipal, que va tancar l’any passat amb un dèficit de 7.690,58 euros. El regidor d’Esports, César González, va explicar: «L’any 2021 encara teníem restriccions a causa de la covid-19, hi havia limitacions d’aforament i encara no s’havia recuperat la normalitat, per això el balanç encara és de dèficit», però va afegir que «les xifres no són negatives i ja apunten a bones perspectives de futur per aconseguir l’equilibri financer». El regidor també va puntualitzar que una gestió municipal directa seria inviable perquè suposaria un cost més elevat que les compensacions que s’han pagat a l’empresa concessionària.

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT. El ple també va acordar una modificació de crèdit de 194.300 euros per afrontar despeses generals que han requerit augmentar la partida per a imprevistos. Es tracta de despeses com la subvenció per a la gratuïtat d’I3 de la llar d’infants, l’augment de taxes d’escombraries, l’augment de les retribucions dels funcionaris i el personal laboral o la consolidació de les obres de Palol Sabaldòria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li