Continuen les excavacions a l’illa de cases propera al carrer Major de la vila medieval

0
590

Quinze estudiants, acompanyats de restauradors de l’Escola Superior de Conservació i Restauració, estan portant a terme el III Curs Internacional d’Arqueologia a la Ciutadella de Roses


Quinze estudiants, acompanyats de restauradors de l’Escola Superior de Conservació i Restauració, estan portant a terme el III Curs Internacional d’Arqueologia a la Ciutadella. Uns estudis que inclouen uns treballs de camp que es concentraran en l’excavació de l’illa de cases situada a tocar el carrer Major de la vila medieval. Les tasques ses centren en l’aprofundiment estratigràfic de les diferents cases i edificis localitzats, amb la intenció de poder reconstruir la seqüència històrica d’aquest sector i l’evolució des del moment de fundació de la població fins l’abandonament.

El regidor de Cultura de Roses, Èric Ibáñez, en destaca la importància «ja que no només permet augmentar el coneixement entorn a les restes arqueològiques de la Ciutadella, així com la seva posada en valor, sinó que també permet l’aprenentatge a estudiants amb una interessant vessant pràctica que contribueix a la formació dels futurs professionals de l’arqueologia».

El curs és organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la Fundació Girona Regió de Coneixement.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li