‘Consens’

0
1465

Doncs sí, benvolguts lectors, sembla que sí, sembla que, almenys pel cap baix entre els qui opinen, hi ha consens popular envers els pròxims esdeveniments polítics locals a Figueres; és a dir, que sembla que hi ha un convenciment segons el qual, si no es produeix cap miracle o cap catàstrofe (perquè tot depèn de quin costat es trobi cadascú), l’Ajuntament de Figueres el seguirà presidint el candidat de l’antiga Convergència.

Sí, sí, ja sé que entre aquells que, segons sembla, tenien una major voluntat de canvis (ERC, PSC, Guanyem i Canviem) sumen la delejada xifra d’onze regidors i—vots que dona les desitjades no només a alcaldia, sinó també la majoria absoluta per governar—; però, jo m’imagino que estaran vostès d’acord amb la presumpció que, més enllà del difícil acord (permetin-me personalitzar-lo) entre Lladó i Casellas (o no, i es podrien repartir proporcionalment el mandat, 60 per cent per una i el 40 per cent per l’altre?) és absolutament improbable que Canviem no faci real un canvi, el del projecte polític amb el qual va néixer, trencar la ratxa d’aquests darrers anys desaprofitats i perduts (segons ells), i sumar-se a l’entorn ideologicopolític de centredreta del qual sociològicament procedeixen.

O sigui, que Masquef serà alcalde com capdavanter de la llista més votada, amb nou vots si les converses amb Amiel han avançat amb prou rapidesa, o amb vuit si és que es vol donar una mica de suspens a la trama.

(Si no parlo d’Amelló és a causa de la impossibilitat de què, seguint els seus propis principis, decanti la balança en un sentit o un altre perquè en ambdós votaria una candidatura independentista).

I amb el govern, què passarà amb el govern? Doncs mirin, els preus d’un pacte dels convergents, tant amb el PSC (que, no oblidem, ha fracassat anteriorment en dues ocasions i Masquef tindrà presa bona nota dels perquès) com amb ERC (aquest innovador però a la vegada difícil pels moments de confrontació partidista pel lideratge a escala catalana), em temo que serien elevats per ambdues parts. Així que hi ha un corrent d’opinió que manté que donant per impossible la constitució d’un bloc d’esquerres homogeni i permanent, es planteja que, si s’ha governat amb cinc regidors enfront de setze, no es pot fer amb vuit, o inclús amb nou cercant els acords puntuals?

Amb nou, sí perquè es dona per segura la incorporació d’Amiel (excepte que l’assemblea de Canviem no ho permeti) a l’equip de govern. Amb una vicealcaldia? Qui sap, tot està inventat.

Però no em facin cas, benvolguts lectors, perquè els polítics són tossuts en portar-me la contrària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li