Consell Comarcal i Bombers preparen un pla de càmeres per reforçar la prevenció

0
1595

Passat l’estiu els Bombers estudiaran quines són les millors ubicacions per instal·lar aparells com el que ja funciona al Pení


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà té previst repartir cinc o sis càmeres de videovigilància per reforçar la prevenció forestal a tota la comarca. Els aparells completarien el que ja funciona a la base militar del Pení i el que posteriorment es va projectar a la Vajol.

Tal com ja va avançar HORA NOVA, el Departament d’Interior va instal·lar la primera càmera a Roses per captar qualsevol columna de fum i agilitzar així la resposta en cas d’incendi. I durant la presentació de la campanya forestal a l’Alt Empordà, el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, va comunicar als Bombers i a les ADF (agrupacions de defensa forestal) que aquest mateix estiu els donarien una subvenció per instal·lar-ne una altra a la Vajol. A més, en la mateixa reunió també els va anunciar que volia executar un pla de càmeres que permetria repartir-ne cinc o sis més per tota la comarca. Prèviament, però, va demanar al cos de Bombers que fes un estudi sobre on s’haurien de posicionar. Un estudi que començaran a fer just després de l’estiu, quan s’hagi acabat la campanya forestal i l’època de més risc, amb la intenció que les càmeres ja puguin estar instal·lades l’estiu que ve.

Tal com explica el cap de la regió d’emergències de Girona, Enric Cano, “per posar una càmera has de buscar un lloc que estigui ben situat, però a més a més ha de ser un lloc que tingui subministrament elèctric, cobertura de dades… i això no és fàcil”. I és que els aparells no detecten les flames en sí, sinó que donen voltes de 360 graus permanentment perquè els operadors de la torre de control puguin detectar l’inici de possibles focs. A més, també els permet comprovar-ne l’embergadura dels avisos que rep el 112 per decidir quins efectius hi destinen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li