
Amb l’objectiu de mantenir-se com un servei proper d’assessorament i dinamització, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha elaborat un Pla d’adaptació a la Covid-19. Entre altres prestacions, ha augmentat l’activitat de les seves xarxes socials i ha obert l’Oficina Jove Virtual
Aprofitar les noves tecnologies perquè els tècnics puguin mantenir la relació que han anat forjant amb els joves de la comarca, i no deixar de prestar cap dels seus serveis. Aquest és l’objectiu del Pla d’adaptació a la Covid-19 que està aplicant l’Oficina Jove de l’Alt Empordà . Un pla telemà tic que s’ha anat desenvolupant per fases i l’èxit del qual podria portar l’organisme a, un cop s’acabi l’estat d’alarma, continuar complementant els serveis presencials amb l’atenció virtual.
El cap de l’Àrea de Joventut i Esports del Consell Comarcal, Joan Salellas, explica: «No sabĂem ben bĂ© com aniria tot, però sĂ que el confinament faria que no poguĂ©ssim atendre els joves presencialment ni estar a prop d’ells fĂsicament. I no volĂem deixar de ser un servei proper al pĂşblic juvenil, que Ă©s el que sempre ens ha caracteritzat». I afegeix que «una de les coses que tambĂ© volĂem era que els serveis d’informaciĂł juvenil no quedessin invisibilitzats amb la crisi sanitĂ ria».
Per això van decidir adaptar-se. I en les darreres setmanes han anat implantant el pla per fases. Primer van ampliar les seves xarxes socials, que ja eren molt actives. I a l’Instagram, Facebook i Twitter no nomĂ©s hi han trobat una nova via de comunicaciĂł amb els usuaris (des del 16 de març hi han atès fins a 23 joves «que se senten abandonats o en crisi»), sinĂł que tambĂ© una plataforma per mantenir-los informats. Això sĂ, Salellas deixa clar que tot el material que hi pengen Ă©s verĂdic: «Com que corre molta cosa que no saps d’on ve i si Ă©s creĂŻble, una de les premisses que ens vam imposar era que tot el material que pengem estigui verificat», assegura.
El segĂĽent pas va ser obrir l’Oficina Jove Virtual, que garanteix als usuaris la mateixa atenciĂł que tindrien de manera presencial. Des de la setmana passada, els dilluns i dijous, a travĂ©s d’una sala de Jitsi (plataforma per fer videoconferències col·lectives), es troben amb els joves per tractar-hi temes d’educaciĂł, salut, treball i formaciĂł, tal com ho farien fĂsicament.
A més, també es manté la dinamització amb els joves i adolescents des de casa a través del canal d’Instagram @EmpordaJove, que té uns 3.100 seguidors. Cada dimarts i divendres hi fan retransmissions en directe i, a més, fins ara s’hi han fet unes 50 atencions individuals, sigui per rebre atencions diverses o proposar activitats variades.
Paral·lelament, l’Oficina Jove ha obert una borsa de monitors i directors de lleure en lĂnia, a la qual ja s’han inscrit una cinquantena de joves, per oferir-los una oportunitat laboral per aquest estiu. TambĂ© s’estan impartint formacions a distĂ ncia (de moment, s’han adaptat el curs de fotografia rèflex i el de monitors en el lleure). I es continuen fent les tasques que ja feien abans del confinament (Tècnic Compartit de Joventut, elaboraciĂł de plans locals de Joventut, Servei de Treball Jove…).
Leave a Reply