Condemnen Salut a indemnitzar l’administrativa assetjada d’un CAP

0
775

La sentència dona la raó a l’empleada, que va denunciar que la directora del centre la va assetjar durant 5 anys


Un jutjat de Girona ha condemnat l’Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar amb més de 19.000 euros una administrativa d’un centre d’atenció primària (CAP) de l’Alt Empordà que va patir assetjament laboral. La situació es va allargar 5 anys. L’estiu del 2014 l’afectada va estar tres mesos de baixa, i el 2017, set mesos més. Va ser aleshores quan va renunciar a les seves funcions com a Referent de Gestió i Serveis.

A la seva carta de renúncia deia que havia pres la decisió perquè la doctora que dirigia el CAP la menystenia. Assegurava que se sentia «maltractada, poc valorada, ignorada i poc respectada» per part de la metgessa, i que això havia acabat afectant-li la salut. I segons recull la sentència, com a resposta, la direcció de l’ICS Girona li va enviar un escrit «que es limitava pràcticament» a agrair-li els serveis prestats. L’empleada va patir un trastorn d’ansietat, i va necessitar fer teràpia psicològica i medicar-se.

Va ser aleshores quan es va obrir un procés per veure si havia patit assetjament psicològic mentre treballava en aquest CAP. A més, l’administrativa també va portar l’afer a la Inspecció de Treball. A partir d’aquí, es van anar succeint els informes que li donaven la raó. I ara, la sentència resol que l’ICS va incomplir la llei de prevenció de riscos laborals, i que no va actuar a temps per frenar la situació. Per això, el Jutjat Social 1 de Girona –que és qui ha portat el cas– condemna l’ICS a indemnitzar-la amb 19.258,92 euros per danys i perjudicis.

L’advocat de l’administrativa, Jordi Colomer, admet que la sentència tanca un procés «llarg», però subratlla que està «molt content» perquè el jutjat els ha donat la raó. «L’ICS era coneixedor dels riscos a què estava exposada la meva clienta, i no va prendre cap mesura per evitar-los i protegir-la», subratlla l’advocat. I posa en relleu que causes com aquesta «han de servir per protegir els drets dels treballadors i el respecte per la seva dignitat al lloc de treball».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li