Comunitat energètica per abastar el barri del Culubret

0
687

L’equip de govern ha previst una partida de 100.000 euros als pressupostos del 2022 per tirar endavant la iniciativa, que busca també pal·liar, en part, els efectes dels talls de llum constants que viuen els veïns de la zona des de fa més d’una dècada


L’Ajuntament de Figueres crearà una comunitat energètica amb plaques solars a l’escola Pous i Pagès per abastar el barri del Culubret. L’equip de govern ha previst una partida de 100.000 euros als pressupostos del 2022 per tirar endavant la iniciativa, que busca també pal·liar, en part, els efectes dels talls de llum constants que viuen els veïns de la zona des de fa més d’una dècada.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, explica que aquesta és una de les comunitats previstes al Pla de Transició Energètica —també se’n farà una altra a la plaça Catalunya—. «Els sistema donaria energia als veïns que estan patint aquesta situació per una manca d’inversió reiterada per part de la companyia», va remarcar Lladó.

El projecte, previst al pressupost de l’any que ve, preveu 277 panells solars amb una potència de 99,72 kWp, que podrien generar una energia anual de 135.266 kWh, amb un estalvi de 23.786 euros l’any. El sistema permetria un potencial de 133 llars de l’entorn.

Ara caldrà estudiar quines són les llars més afectades i com repartir l’energia generada a parts iguals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li