Compromís per intensificar els controls a la frontera i lluitar contra el tràfic de droga

0
2176

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional faran més inspeccions a vehicles però s’insisteix a endurir les lleis


Els darrers incidents de seguretat a Figueres, i més en concret el tiroteig a l’avinguda Vilallonga, van obligar l’alcaldessa, Agnès Lladó, a convocar una Junta de Seguretat amb la presència dels responsables dels cossos policials amb competències. La reunió va ser dijous passat i hi van assistir el delegat d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, i el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon. Va ser hores després de la dissolució de les corts espanyoles i la convocatòria d’eleccions per al 10 de novembre. En aquest context, Figueres va demanar «la col·laboració de totes les administracions implicades per fer front als delictes contra la salut pública». El govern de la ciutat va instar a «intensificar la presència policial i a destinar els recursos materials que calguin per a la condició transfronterera» de Figueres i la comarca. Els governs espanyol i català han adquirit el compromís d’intensificar els controls i la lluita contra els delictes de la salut pública.

En concret, el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, va dir que la Guàrdia i Civil i la Policia Nacional faran més controls a la frontera per detectar «els vehicles que venen a comprar droga» a la comarca. De fet, Bramon va assegurar que des del gener ja han augmentat la vigilància i que «ara encara n’hi haurà més». I és que temps enrere la plantilla de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a la demarcació estava al voltant del 60% i ara està al 80%. A banda, les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya també tenen la intenció de fer «més operacions conjuntes» amb els Mossos d’Esquadra. Pel que fa a la col·laboració amb la policia francesa, l’Estat la qualifica «d’estreta». Per la seva banda, el delegat d’Interior, Albert Ballesta, va fer balanç de les actuacions que s’han fet a la comarca des de principis d’any. Ballesta va destacar: «S’han comissat 40.000 plantes de marihuana i s’han detingut 40 persones per delictes contra la salut pública». El responsable d’Interior va insistir en una reforma del Codi penal per actuar amb més contundència contra els reincidents: «A pocs quilòmetres d’aquí, al Rosselló, les penes són molt diferents, cada vegada són més els fiscals que veuen com una necessitat fer aquests canvis».

Al marge de totes les consideracions, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va ser molt contundent amb afirmacions fetes sobre la situació a la ciutat i va dir: «Figueres no és un supermercat de la droga, aquest govern es nega a fer afirmacions, així que l’únic que fan és afectar la ciutat i el benestar dels veïns».

Divendres l’Ajuntament informava de 26 denúncies i una detenció per un delicte contra la salut pública entre el 16 i el 20 de setembre. Seria un balanç provisional de les actuacions periòdiques contra el consum d’estupefaents a la ciutat. A banda, també hi ha hagut 12 denúncies més per infraccions de trànsit, aixecament d’acta per ús fraudulent d’estacionament reservat a mobilitat reduïda i una denúncia per embrutiment de la via pública.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li