Comprar o no comprar Las Vegas? Aquesta és la qüestió

0
788

Junts per Figueres demana a l’equip de govern que s’estudiï la viabilitat de la compra del cinema


L’Ajuntament de Figueres estudiarà si és convenient o no la compra del cinema Las Vegas, que va tancar portes definitivament el passat mes de febrer. Va ser el segon tancament de l’equipament després de la seva reobertura el 2018. Des de Junts per Figueres s’ha demanat un estudi de viabilitat perquè l’Ajuntament pugui decidir si exerceix o no el dret de compra. Una opció signada amb la propietat des del 2017.

En el darrer ple municipal, el regidor de Junts Manel Rodríguez Plana argumentava que el seu grup «desitjaria que s’apostés per comprar aquest espai escènic». El mateix regidor també va proposar fer un peritatge per saber si el cost (1 milió d’euros) correspon al preu de mercat. Val a dir que aquest milió d’euros seria sense comptar els impostos i, pel que fa a l’opció de compra, aquesta estarà vigent fins al 30 de juny. Per Rodríguez Plana, disposar de Las Vegas (500 butaques) permetria «fer-hi molts actes» com congressos de petit format. En relació amb els altres espais, el Teatre El Jardí té un aforament de 1.000 persones; la Cate, de 292 i els Caputxins, de 202.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, es va mostrar disposat a analitzar la situació però es va referir als inconvenients de l’operació. En aquest sentit, va dir que la normativa de seguretat no està adaptada per allotjar determinats actes perquè l’equipament està vinculat a la llei del cinema. Segons Martínez, els equipaments actuals cobreixen sense problemes l’activitat cultural. També va afegir: «Las Vegas pot tenir un cost anual de manteniment de 300.000 o 400.000 euros. I pensem que aviat incorporarem la casa natal de Dalí, amb un cost d’uns 600.000 euros». Per la seva banda, l’alcaldessa, Agnès Lladó, també va fer referència al cost de personal «més enllà del cost de l’adquisició i el cost de l’equipament».

Las Vegas espera l’arribada d’un nou operador després dels dos intents fallits des del 2018. L’equipament, ubicat al carrer Sant Pau, va reobrir fa quatre anys amb Marta Felip (CiU) com a alcaldessa. La iniciativa va ser del cineasta Ventura Pons, que va invertir-hi dos milions d’euros —350 mil procedien de les arques municipals. Un any després es va abaixar la persiana i poc després hi havia la segona reobertura. Els problemes d’insonorització i la manca d’espectadors van afectar negativament Las Vegas, però la covid i els canvis en les tendències dels espectadors van fer la resta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li