Comparen l’impacte del projecte d’energia eòlica marina amb el de 80 torres de Collserola

0
885

La plataforma Stop al macroparc eòlic marí de la badia de Roses ha elaborat un manifest on s’assegura que el projecte tindrà conseqüències «irreversibles» per a tot l’Empordà i que suposarà la «destrucció total del seu paisatge» marítim i terrestre


La plataforma Stop al macroparc eòlic marí de la badia de Roses ha elaborat un manifest on s’assegura que el projecte tindrà conseqüències «irreversibles» per a tot l’Empordà i que suposarà la «destrucció total del seu paisatge» marítim i terrestre. Al document posen sobre el paper algunes dades del parc eòlic i afirmen que l’impacte serà comparable al de «80 torres de Collserola amb aspes il·luminades girant amb una superfície d’afectació de 25.000 camps del Barça». Asseguren que el macroparc, de 18 km de llarg per 10 d’amplada, tindrà 80 aerogeneradors. Cada molí tindrà una alçària de 258 metres i 236 de diàmetre.

Signen el manifest contrari al projecte: la Confraria de Pescadors de Roses; Iaeden-Salvem l’Empordà; Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà; Parc Natural del Cap de Creus; Associació d’Empresaris Nàutics d’Empuriabrava; Associació de Càmpings de Girona;Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona; Empordà Turisme; Club Nàutic l’Estartit; Estació Nàutica l’Estartit; Unió d’Empresaris d’hostaleria i turisme Costa Brava Centre; Club Nàutic de l’Escala; GEN Roses; Federació Catalana de Vela; els arquitectes Mar Pèlach i Dani Abad, la biòloga i paisatgista Anna Zahonero, i l’educador ambiental Josep Espigulé. També hi donen suport Junts Roses i Gent del Poble de Roses.

El manifest es va fer públic dies després que els promotors del parc eòlic marí anunciessin la modificació de la ubicació. Asseguren que el molí més proper a la costa serà a 14 quilòmetres i no a 10 com havien dit fins ara.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li