Commemoració dels 30 anys de la mort de Dalí

0
1564

La Fundació Dalí i l’Ajuntament recorden el pintor amb una ofrena floral i alumnes de l’Institut Ramon Muntaner presenten el llibre ‘García Lorca a Figueres’


 

L’Ajuntament de Figueres i la Fundació Gala-Salvador Dalí van commemorar, el passat dimecres 23 de gener, el 30è aniversari de la mort del pintor amb una ofrena floral a la cripta del Teatre-Museu de la ciutat.

Durant l’acte, l’alcalde, Jordi Masquef, va assegurar que l’artista va exercir sempre «d’ambaixador» de la ciutat allà on anava i que el «deure» de l’Ajuntament és reivindicar la seva figura. Mostra d’això, assenyalava, és la imminent adjudicació i inici de les obres de reforma i rehabilitació de la seva casa natal, al carrer Monturiol. «Tots pensem que Dalí estimava Figueres i hi ha d’haver una reciprocitat fent que la ciutat respiri Dalí pels quatre costats», va insistir. Segons Masquef, la casa natal ha de representar, juntament amb el Teatre-Museu, un «eix vertabrador» entorn la seva figura.

ITINERARI DE LORCA A FIGUERES. El mateix 23 de gener al vespre va tenir lloc a la cúpula del Teatre-Museu la presentació de l’itinerari literari «García Lorca a Figueres». La publicació és obra d’un grup d’alumnes d’altes capacitats de l’Institut Ramon Muntaner: Laia Genover, Èlia Gràvalos, Blai Higueras, Àlex Izquierdo, Joana Oliveras i Iliyan Vasilev, i està editada per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. Els estudiants d’ESO han comptat amb l’acompanyament dels professors Joan Manuel Soldevilla i Àngela Castaño. «García Lorca a Figueres» ofereix un itinerari i informació acurada sobre les tres estades, entre el 1925 i el 1927, del poeta andalús a la ciutat.

‘La casa de papel’, en mans d’advocats

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha posat en mans dels seus serveis jurídics la utilització d’una màscara inspirada en el geni a la sèrie La casa de papel, produïda per Atresmedia i adquirida per Netflix. Segons ha avançat el diari El País i la Fundació ha confirmat a l’ACN, estan treballant per «regularitzar els usos del dret d’imatge» del pintor, perquè es demani autorització per utilitzar la seva imatge. La Fundació està negociant amb Artesmedia i Netflix per arribar a un acord. El grup d’atracadors de la sèrie utilitzen la màscara per amagar les seves identitats. Segons el rotatiu, els responsables de la sèrie defensen que no han de demanar permís perquè «és una caricatura». El 1983, Dalí va crear la Fundació amb l’objectiu de «fomentar, protegir i defensar el llegat de l’artista».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li