Comissió del nomenclàtor polititzada

0
1583

A Figueres la comissió del nomenclàtor, la que proposa els noms dels carrers, ha decidit acceptar les demandes dels partits separatistes per dedicar una plaça a l’1 d’octubre. Per contra, no accepta la petició ciutadana de dedicar la plaça de Catalunya a la Constitució o la plaça de la Palmera al 8 d’octubre, dia en el qual milions de catalans vam sortir al carrer per plantar cara i dir-li prou a un govern de Catalunya que havia donat un cop a la democràcia.

La comissió, sens dubte al servei dels partits independentistes, solament atén les peticions que s’adeqüen a la ideologia i el relat separatista. Encara que per satisfer aquests desitjos hagi de saltar-se el seu propi reglament, pràctica habitual en organismes en què els partits nacionalistes són majoritaris.

Les normes de la comissió estableixen, amb bon criteri, no polititzar l’espai públic i que els noms proposats han de generar un ampli consens. Acceptar dedicar una plaça a l’1 d’octubre se salta ambdues normes. A més, la comissió actua arbitràriament rebutjant la Constitució o el 8 d’octubre.

Aquestes polèmiques decisions preses per la comissió, malgrat les reticències mostrades per algun dels seus membres, mostren la necessitat de dissoldre-la. L’única funció de la comissió, en el panorama actual, és avalar les decisions dels partits separatistes dotant les resolucions d’una objectivitat i credibilitat de la qual manquen.

Per prendre aquesta decisió argumenten arbitràriament i sense fonament històric que l’1-O va ser un moment excepcional, i tot seguit neguen aquest estatus per a la Constitució del 78 o el 8 d’octubre. Aquesta decisió d’ignorar, silenciar, excloure i manipular els successos històrics és la mostra de la tolerància i el respecte que mostren els partits separatistes per aquells ciutadans que pensem diferent -permetin-me la ironia-.

Ja sabem com n’és d’amant el retrògrad i conservador nacionalisme català per reescriure i manipular la història en un exercici cínic per adaptar la realitat al seu relat. Un relat que oblida, exclou, silencia, menysprea la identitat i sentiments de la gran majoria dels ciutadans de Figueres.

Les institucions i els seus òrgans col·legiats han d’estar al servei de l’interès general actuant amb objectivitat i neutralitat preservant els drets i llibertats de tots els ciutadans. La vulneració d’aquests principis mitjançant la presa de decisions arbitràries danya la credibilitat de les institucions, posa en risc el sistema democràtic i infringeix els drets de milers de ciutadans que veuen perjudicades i excloses les seves legítimes demandes.

Posar les institucions i l’espai públic al servei exclusiu de la seva ideologia, silenciar i excloure els opositors, apoderar-se del relat, crear confrontació, vulnerar la legalitat són els atropellaments habituals practicats pels partits separatistes. Els mateixos partits que han demostrat que allà on governen la neutralitat i l’objectivitat brillen per la seva absència, es multipliquen les decisions arbitràries, apareixen xarxes clientelars i es creen xiringuitos amb l’únic objectiu d’aconseguir mantenir les cadires, els càrrecs i imposar la seva ideologia.

Ciutadans no participa en aquest joc, ni permetrem que se silenciï la identitat de milers dels nostres veïns, ni que es posi l’espai públic al servei dels interessos dels partits separatistes. Seguirem ferms en la defensa dels drets de tots els ciutadans i treballant per una societat de ciutadans lliures i iguals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li