Comencen les obres del parc de Bombers, que hauria d’estar reformat l’estiu que ve

0
1638

El projecte, que s’ha adjudicat per 1.140.107 euros, permetrà ampliar, rehabilitar i redistribuir les instal·lacions actuals


 

Després d’anys de reivindicacions per part dels bombers, aquest estiu han començat les obres per reformar el parc de Figueres. El projecte -que permetrà rehabilitar i ampliar les instal·lacions per adaptar-les a la normativa i a les necessitats funcionals del cos- tenia un pressupost de licitació d’1.119.111 euros, però finalment s’ha adjudicat per 942.238,45 (que amb IVA, 1.140.107 euros).

Tal com explica la cap de la Secció d’Infraestructures de la Subdirecció General Tècnica dels Bombers de la Generalitat, Cecília Egea, les obres s’executaran per fases (tres) perquè els bombers puguin continuar treballant, i la primera se centra en la zona de la cotxera. La planta baixa del parc es reformarà i s’ampliarà, i s’hi redistribuiran els usos que s’hi donaven fins ara: s’eixamplarà la capacitat dels vestidors i els lavabos, es crearà un vestidor i un lavabo per a dones, i s’hi ubicaran l’aula, un nou espai per al control i els despatxos.

Pel que fa a la planta pis, s’hi encabiran la cuina i la sala d’estar-menjador, s’hi redistribuiran les habitacions, i s’hi afegirà un espai de taquilles, un rebost, un bany per la nit i l’espai de neteja. Paral·lelament, també es reorganitzaran els espais annexos de la cotxera, que inclouran el gimnàs, el taller, el magatzem, l’espai de les taquilles EPI (fins ara es guardaven al mateix garatge) i les dependències del sotscap de guàrdia. En total, la superfície útil del parc s’ampliarà uns 300 m2. I també es tractarà la façana exterior amb nous materials perquè quedi una imatge unitària i renovada.

Les primeres tasques (bàsicament trasllat de material i preparació de l’espai) es van fer a mitjans de juliol, però Egea reconeix que durant l’agost s’hi ha fet molt poca cosa. Ara, però, assegura que “es començarà a treballar a un altre ritme”, i que aviat hi començaran a fer algun enderroc. La responsable de les infraestructures dels Bombers prefereix no parlar de terminis, tot i que admet que el parc podria estar reformat per l’estiu que ve. “Sobre el paper són 11 mesos, però s’ha de ser molt curós perquè sempre poden sortir contratemps”, diu Egea.

Els bombers de Figueres fa anys que denuncien el mal estat del parc, que a part de la falta d’espai pateix altres problemes, com les goteres o el deteriorament dels portals, que s’espatllen cada dos per tres. En època de vaques grasses es va proposar la construcciĂł d’un parc nou, i l’Ajuntament de Figueres fins i tot havia reservat uns terrenys al costat de la C-260 (entre l’escola Montessori i el centre comercial Carrefour) per cedir-los al Departament d’Interior. Però amb la crisi econòmica la Generalitat va descartar completament aquesta opciĂł, i ha apostat per la reforma de les instal·lacions actuals. Ara el caporal del parc, Ramon MontanĂ©, celebra que finalment hagin començat almenys les obres de reforma, i que de moment vagin avançant segons els terminis previstos. “Ens hem quedat amb la cotxera mĂ©s petita, algun camiĂł ha de dormir a fora… però anem convivint amb les obres”, relata.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li