Comencen les obres al carrer Major de la Jonquera, que estarĂ  tallat set mesos

0
1684

La reforma integral del carrer es complementarà amb una ordenança per homogeneïtzar l’ocupació de la via pública


 

Aquesta setmana es començaran a executar les obres per arreglar el carrer Major de la Jonquera, que abastaran el tram comprès entre el CAP (on comencen les llambordes) i la plaça d’Àries Comellas. Es tracta d’una reforma integral que permetrà canviar el paviment, canviar el mobiliari urbà, instal·lar un enllumenat nou i reformar la xarxa de clavegueram (per poder separar les aigües fecals de les plujanes). A més, s’aprofitarà per passar tot el cablejat de la fibra òptica i de la instal·lació de futures càmeres de seguretat al municipi.

Els treballs tindran un termini d’execució d’uns set mesos i es dividiran en dos trams. Començaran pel sector sud perquè la plaça d’Àries Comellas no s’hagi de tancar fins al juny. El carrer, però, sí que s’haurà de tallar quan comencin les tasques. I per garantir la mobilitat, es canviarà el sentit del carrer Molí d’en Bosch (el que voreja el parc d’en Lloveras) per dirigir els vehicles directament als pàrquings. A més, també s’habilitaran diverses àrees de càrrega i descàrrega a la zona.

NOVA ORDENANÇA. Aquesta millora es va començar a gestar el 2016, quan l’Ajuntament va presentar tot un estudi per revitalitzar el carrer. Ja aleshores, van pactar que hi havia d’haver un binomi publicoprivat per oferir mĂ©s atractius als empresaris que hi volguessin obrir un negoci. I per aconseguir-ho, amb el projecte del carrer l’Ajuntament tambĂ© va encarregar un estudi de façanes. Perquè tal com recorda l’alcaldessa, Sònia MartĂ­nez, a partir d’aquĂ­ redactaran una ordenança per homogeneĂŻtzar tota l’ocupaciĂł de la via pĂşblica (façanes, retolaciĂł, senyalitzaciĂł…). I el pressupost d’aquest any ja reserva una partida de 50.000 euros en subvencions per a l’arranjament de façanes («per ajudar una mica a fer aquest embelliment», explica MartĂ­nez).

PRESENTEN EL DIRECTOR D’OBRA. MartĂ­nez admet que, per la ubicaciĂł fĂ­sica i estratègica del carrer, «aquesta serĂ  una obra complicada, perquè sĂłn 28 setmanes»; però assegura que «s’ha de fer». Això no obstant, per minimitzar les afectacions, volen fomentar molt la comunicaciĂł amb els veĂŻns i els comerciants. Per aconseguir-ho, han contractat els serveis d’un director executiu de l’obra que estarĂ  a la seva disposiciĂł. Durant unes hores treballarĂ  a peu de carrer, vetllant pel correcte desenvolupament dels treballs i perquè es compleixin els terminis; i tres dies a la setmana durant una hora atendrĂ  veĂŻns i comerciants des d’un despatx de l’Ajuntament.

A més, el consistori està parlant individualment amb totes les persones que tenen entrades i sortides de vehicles en el tram afectat. I per explicar tot això, dimarts passat van organitzar una reunió informativa als Porxos de Can Laporta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li