Comença un dels festivals de referència d’Europa: la Schubertíada 2019

0
1317

Se celebrarà del 17 al 31 d’agost, a diferents espais de la comarca com ara Vilabertran, Castelló d’Empúries o Figueres


La 27a edició de la Schubertíada de Vilabertran celebra els 25 anys del debut de Matthias Goerne al festival, amb dos recitals que commemoren la relació entre el baríton i el certamen. El festival presenta un programa de 19 concerts, del 17 al 31 d’agost, entre poblacions com ara Vilabertran, Figueres, Castelló d’Empúries i Gaubea (el País Basc), i encara quatre més al llarg de l’any i el 2020 a Barcelona, on el certamen arribarà al Palau de la Música per primera vegada. Aquesta edició comptarà amb grans figures que doten el certamen musical d’una gran qualitat artística que la fa consolidar com un dels festivals de referència a Europa. A banda, també comptarà amb la participació d’intèrprets més joves que hi fan el seu debut o el retorn d’artistes el nom dels quals ja no es pot oblidar.

VILABERTRAN. A l’escenari de la canònica de Santa Maria de Vilabertran s’hi podrà veure Christiane Karg, soprano alemanya que inaugurarà l’edició, el debut de Joyce DiDonato, Andrè Schuen i el Quartet Casals. Un altre dels plats forts, el pianista Wolfram Rieger interpretant el Cançoner espanyol d’Hugo Wolf amb les veus de la mezzosoprano Marie Seidler i el baríton Manuel Walser. El Cançoner espanyol és una obra caracteritzada per una llarga extensió i complexitat, per a la qual Rieger ha escollit dos dels millors cantants de la nova generació.

LES XIFRES DE LA SCHUBERTÍADA 2018. Com no podia ser d’altra manera, el Quartet Casals va ser qui va cloure la 26a edició de la Schubertíada. Una edició que va aplegar 3.600 espectadors i un 90% d’ocupació en els 22 espectacles que es van poder veure en els cinc espais diferents. Entre els més multitudinaris destaca el del baríton alemany Mathias Goerner, o el del pianista rus Igor Levit, considerat un dels millors en el seu registre. Els dos van omplir la sala del monestir de Santa Maria, en una edició en què l’organització ha destacat la consolidació del festival entre els artistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li