Comença la difusió dels hàbitats submarins de l’Alt Empordà

0
450

L’entitat ha fet xerrades als alumnes d’ESO de Llançà i Cadaqués i ha format professionals de 40 centres d’immersió


L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava ha començat a aplicar el seu projecte a l’Alt Empordà. D’una banda, s’han fet les primeres presentacions adaptades als alumnes d’ESO dels instituts de Cadaqués i Llançà. I de l’altra, estudiants de Biologia Marina i Ictiologia de la UAB han fet servir part del seu material (especialment les fitxes submergibles d’identificació d’espècies) per fer les seves pràctiques a Sant Martí d’Empúries. Paral·lelament, la vessant formativa del projecte contempla formar professionals dels centres d’immersió de la comarca perquè puguin fer el millor ús possible del material, i ja s’ha fet una formació en línia en la qual han participat 40 centres.

«L’objectiu principal del projecte és proporcionar eines per a descobrir, promoure i conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava, però també garantir que el missatge de sostenibilitat arribi el més lluny possible», expliquen fonts de la mateixa associació. I per aconseguir-ho, les 100 maletes pedagògiques creades pel projecte s’han distribuït entre 51 centres d’immersió, 28 entitats (biblioteques, mediateques i centres d’interpretació) i 14 centres educatius del territori del GALP Costa Brava.

El paquet d’eines per a l’ecoguiatge inclou vídeos sobre els diferents hàbitats subaquàtics que es poden descobrir nedant amb ulleres i tub o fent immersió; fitxes submergibles d’identificació d’espècies; una guia il·lustrada dels hàbitats marins, i làmines de diferents hàbitats, així com una guia d’ús per als guies i instructors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li