Comença la campanya ‘Suma’t a tenir un Vilafant + net’

0
826

El consistori anima la gent del poble i la població en general a formar part de la nova campanya ambiental per recollir les deixalles dels espais públics


L’Ajuntament de Vilafant ha posat en marxa aquest juliol una campanya de voluntariat ambiental per implicar la ciutadania en la conservació de l’entorn natural. La iniciativa porta per lema «Suma’t a tenir un Vilafant + net» i consisteix a incentivar que els veïns i les veïnes aprofitin els moments de passeig per recollir les deixalles que es puguin trobar a l’espai públic, i poder-les llençar al contenidor més proper.

VOLUNTARIAT. Qui vulgui sumar-se a la campanya s’ha de dirigir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OMAC), on podrà registrar-se com a voluntari ambiental i se li facilitarà una armilla identificativa i una bossa de la campanya. Hi pot participar tothom qui sigui sensible amb la conservació de l’entorn natural. En cas que la persona voluntària ambiental es trobi amb un gran abocament o un residu perillós, haurà d’avisar l’Ajuntament, que s’encarregarà de retirar-lo de manera segura. L’Ajuntament ha detectat la presència de deixalles, l’origen de les quals és de difícil previsió: a vegades són producte de la tramuntana, i d’altres fruit d’actituds incíviques. La campanya busca implicar la ciutadania per posar límit a aquesta problemàtica. La iniciativa se suma a les tasques regulars de neteja i manteniment que realitza l’Ajuntament de Vilafant, i a l’aplicatiu Línia verda, amb el qual els veïns i veïnes poden comunicar-se telemàticament amb l’Ajuntament per notificar incidències i actuar de manera immediata.

«Invertir en el nostre patrimoni natural és invertir en qualitat de vida, és invertir en desenvolupament sostenible», destaquen fonts del mateix Ajuntament de Vilafant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li