Comença el projecte per renovar els quiròfans de l’hospital de Figueres

0
1758

El pla té un pressupost d’1,1 milions d’euros i comportarà la remodelació de quatre quiròfans del centre


L’hospital de Figueres comença aquesta setmana unes obres d’envergadura per modernitzar i millorar les instal·lacions del bloc quirúrgic. Els treballs es dividiran en dues fases: la primera és la que s’executa ara i comporta l’actuació a dos dels sis quiròfans del centre. Els treballs tenen un cost aproximat de 600.000 euros.

El projecte que està en marxa servirà per posar al dia les instal·lacions del bloc quirúrgic i fer una redistribució dels espais. El bloc consta de sis quiròfans en total, quatre que daten del 1994 i dos més que es van fer el 2011, coincidint amb la construcció de l’Edifici Est. Aquestes obres se centren en dos dels quiròfans més vells. En aquests casos s’abordarà una reforma integral de l’espai, la modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, l’adaptació de la instal·lació a la nova normativa i el canvi de l’equipament.

Per evitar que la situació afecti l’activitat assistencial, les obres es fan coincidir amb l’època d’estiu per la disminució de les intervencions quirúrgiques a l’hospital. Es preveu que a primers de setembre ja s’hagin completat els treballs de la primera fase i el bloc quirúrgic torni a funcionar amb total normalitat. En la segona fase, que està programada pel juliol del 2020, està previst actuar en els altres dos quiròfans del 1994, i costarà 500.000 euros més.

A més de l’actuació en els dos quiròfans, el pressupost d’aquest 2019 de la Fundació Salut Empordà preveu millores en diferents instal·lacions per valor de més de 100.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li