Comença el judici contra l’acusat de degollar un home a la Rambla

0
419

El fiscal Enrique Barata i l’acusació particular, encapçalada pel lletrat Toni Quera, acusen Mohamed Regrag d’assassinat, i han perfilat al tribunal popular com van tenir lloc els fets: asseguren que va ser un crim «premeditat», amb una víctima escollida «a l’atzar» i que no va tenir cap possibilitat de defensar-se


L’Audiència de Girona va començar a jutjar divendres l’acusat d’assassinar un home d’una ganivetada a la Rambla de Figueres el 29 d’abril del 2019. El fiscal Enrique Barata i l’acusació particular, encapçalada pel lletrat Toni Quera, acusen Mohamed Regrag d’assassinat, i han perfilat al tribunal popular com van tenir lloc els fets. Asseguren que va ser un crim «premeditat», amb una víctima escollida «a l’atzar» i que no va tenir cap possibilitat de defensar-se.

Segons el seu relat, la víctima, de 63 anys, estava «tranquil·lament» asseguda en un banc de la Rambla xerrant amb dos amics. «Quan ja s’aixecava per anar a casa a sopar perquè eren dos quarts de nou del vespre, l’acusat li va segar brutalment la vida amb un atac del tot inesperat», relata Barata. «Estem jutjant un crim vergonyant, covard i traïdor», va afirmar Quera, que a més va posar el focus en el fet que el processat va actuar mogut per l’odi: «Ell mateix va dir que havia decidit executar una persona catalana i de Figueres». Les acusacions apunten que, seguint aquest pla prèviament concebut, el mateix dia del crim va anar a un basar de la ciutat a comprar el ganivet que va utilitzar per perpetrar els fets. Després, va anar a la Rambla i hi va estar passejant «amunt i avall» fins que va escollir el seu «objectiu». «Aprofitant-se de l’estat de relaxament i indefensió de la víctima, va executar l’atac letal», relata el fiscal, que exposa que li va assestar una ganivetada que li va causar un tall «profund» al coll i els serveis d’emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. «El va degollar enmig de la Rambla de Figueres. Va deixar tres fills, néts i una esposa», va explicar l’advocat de l’acusació particular.

A Mohamed Regrag el van detenir immediatament després i va assegurar que havia apunyalat la víctima perquè sentia «desig de venjança». Uns fets que va confirmar durant la sessió judicial d’ahir. Va explicar que feia cinc dies que vivia al carrer, que estava enfadat perquè no li donaven un pis, que havia deixat de prendre la medicació que tenia prescrita per un trastorn mental i que patia «al·lucinacions». Va ser aleshores quan va decidir que volia matar «un català i de Figueres», a qui va triar a l’atzar.

El fiscal demana 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i amb l’agreujant de reincidència. L’acusació particular eleva la petició a 25 anys. Les acusacions recullen que l’Audiència de Girona ja el va jutjar l’any 2008 per matar d’una ganivetada la propietària del pis on vivia de lloguer, un habitatge de la Marca de l’Ham. La defensa, encapçalada per Francisco Javier Rollón, argumenta que en l’anterior judici li van diagnosticar esquizofrènia paranoide i que «no té curació». Per això, sol·licita al jurat que apreciï l’eximent completa i que l’absolguin.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li