Com serà la residència de Llançà?

0
783

Serà un edifici extensiu d’un sol nivell, amb patis interiors, una coberta enjardinada, 32 habitacions i centre de dia


Ubicada en una parcel·la municipal de l’avinguda Antoni Margarits, entre els carrers Selva de Mar i Era i la zona verda del Ple Especial les Esplanes, el nou geriàtric de Llançà serà un edifici extensiu d’un sol nivell, amb patis interiors que donaran llum i ventilació natural a totes les estances. Tindrà una coberta enjardinada amb espècies autòctones; patis amb herbes aromàtiques, plantes de flor i arbres de fulla caduca, i feixes amb horts per als usuaris. I tot això li permetrà apostar per un model bioclimàtic que permeti interpretar les condicions de l’entorn i els recursos propers per reduir la demanda d’energia i aigua.

L’Ajuntament i l’equip redactor del projecte, liderat pels arquitectes Laia Isern i Toni Montes, de MIBA architects, van donar a conèixer dissabte tots aquests detalls durant una presentació pública que van fer a la Casa de Cultura. Un espai on des d’ara i fins el 30 de maig es podrà visitar una exposició del projecte.

Les Esplanes tindrà una capacitat inicial per acollir 46 persones a la residència, i 30 més al centre de dia. L’edifici s’organitzarà en dos claustres. Inclourà un total de 14 habitacions dobles i 18 d’individuals, adaptades als diferents graus de dependència dels usuaris. Totes tindran accés directe al jardí, i un ràfec que les protegirà del sol i generarà una extensió de l’espai interior cap a l’exterior.

A més, ja es plantegen dues opcions d’ampliació aixecant una planta superior en forma d’U al voltant dels patis centrals. Una permetria afegir-hi 82 places entre la residència i 21 habitatges tutelats, i l’altra permetria afegir-hi 91 places de residència. En qualsevol cas, el projecte s’ha adaptat per si és necessari sectoritzar la residència i el centre de dia per poder contenir infeccions en cas de futures pandèmies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li