Com serà la nova Sala Municipal de Castelló? 3 AL DESCOBERT

0
560

Després d’un procés participatiu durant el qual un total de 238 persones van escollir les tres propostes finalistes, el jurat ha escollit aquesta opció com la guanyadora


La Sala Municipal de Castelló d’Empúries ja té projecte guanyador: el 3 AL DESCOBERT. Després d’un procés participatiu durant el qual un total de 238 persones van escollir les tres propostes finalistes, el jurat ha escollit aquesta opció com la guanyadora.

En l’àmbit arquitectònic, el projecte persegueix tres fites: reconnectar l’edifici amb els espais públics emfatitzant el seu caràcter públic i municipal, descobrir i dignificar l’immoble original i els seus espais principals posant en valor el patrimoni arquitectònic, i oferir tres espais polivalents de diferents característiques que permetin, a part d’una major flexibilitat i diversitat d’usos, la simultaneïtat d’activitats.

Els nous espais multifuncionals, corresponents a les tres naus principals, seran: el Foyer, a l’accés des de la Plaça del Joc de la Pilota (completament alliberat i mostrant els sostres de voltes originals), l’Antic Teatre (recuperant el volum original d’aquesta nau central en eliminar el fals sostre) i la Sala de l’Absis, on es rebaixarà el nivell del terra del transsepte fins a la cota de la plaça Josefina Gambús (fet que permetrà dignificar i contemplar l’absis i les voltes de creueria del sostre).

A més, en termes d’eficiència energètica, el projecte permet millorar el funcionament climàtic del conjunt amb estratègies passives. A la vessant sud de la coberta, per exemple, s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques, i les noves obertures de la planta baixa permetran reduir la demanda energètica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li