Rebuig del Parlament a l’aeròdrom de l’Escala

0
619

La proposta demanava retirar el projecte pel «fort impacte ambiental», ja que es dissenyava a tocar del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter


La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament ha aprovat una proposta de resolució dels comuns que insta a aturar l’aeròdrom projectat a l’Escala. El text ha comptat amb el vot en contra de JxCat.

La proposta demanava retirar el projecte pel «fort impacte ambiental», ja que es dissenyava a tocar del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Els ecologistes van iniciar a l’estiu una campanya en contra de l’aeròdrom i l’Ajuntament, per la seva banda, va manifestar que el projecte estava en una fase molt inicial, a mans de la Generalitat, però tampoc veia l’activitat escaient en aquest indret. Es van entregar fins a 1.500 signatures en contra de l’aeròdrom a l’Ajuntament i, a principis de setembre, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat va emetre un informe en què apuntava que els terrenys on es projecta tenen una «important sensibilitat ambiental» i demanava«altres ubicacions».

L’aeròdrom preveia unes 6.000 operacions anuals, 60 al dia durant els mesos d’estiu, un aparcament per a 57 cotxes i una casa-club de 460 metres quadrats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li