Coherència

0
1752

Al Ple d’aquest mes s’ha aprovat el pressupost, amb els vots a favor de Pdecat, Unió i Psc, els vots en contra d’Erc, la Cup, Cs i CxE i l’abstenció del Parti Popular que va fer possible l’aprovació. No podíem votar a favor perquè queden temes pactats pendents d’anteriors pressupostos i ja vàrem avisar. Tot i així, estem satisfets de les coses que hem obtingut en les negociacions. Hem negociat sempre posant la ciutat de Figueres al capdavant.

Calia aprovar aquest pressupost, ens hi jugàvem assumptes importants: atendre les revisions salarials dels treballadors, cobrir les places de prejubilacions amb deu agents nous de la Guàrdia Urbana, valorar els llocs de treball, el nou pavelló, la casa natal d’en Dalí, etcètera. Per això critiquem la frivolitat i la incoherència d’alguns partits, que han actuat amb interessos electoralistes més que no pas pensant en Figueres.

No entenem l’actitud de Ciudadanos, que ha estat molt crític amb el nostre vot, argumentant que mai votarien amb un partit independentista, quan ells no han tingut cap recel quan els ha convingut en pactar. Tenen, per exemple, dos consellers a Fisersa, un conseller a Ecoserveis, varen aconseguir aquella campanya del bus gratuït que ens va costar a tots els figuerencs 50.000 euros que no van servir per res. Doncs si estàs disposat a beneficiar-te de pactes amb el govern pel teu partit, més val negociar assumptes de l’interès de la ciutat.

Tampoc entenem la posició d’Esquerra, que va votar en contra perquè va veure que sense el seu vot el pressupost ja passava. Això no és fer les coses pensant en Figueres, sinó actuar fent càlcul electoral. En el passat, tampoc han tingut cap problema a votar junts amb el govern per aprovar un pressupost.

Des del Partit Popular Popular ens podem sentim orgullosos que grĂ cies a les negociacions dels pressupostos hem aconseguit moltes millores per a la ciutat: l’aparcament del carrer Migdia,els accessos i l’enllumenat a l’Estadi Albert Gurt, les obres de millora de la pista esportiva de l’Horta Capallera, la senyalitzaciĂł del nou horari de cĂ rrega i descĂ rrega (que serĂ  el centre històric de 8 a 18 h de dilluns a dissabte i la resta de la ciutat de 8 a 13 h i de 16 a 18 h de dilluns a divendres, recuperant mĂ©s places d’aparcament), l’arranjament de la vorera del carrer MĂ©ndez Nuñez i del carrer Migdia entre els carrers Sud i FortiĂ , bus llançadora que arriba durant els mesos d’estiu fins al Castell de Sant Ferran,quedant encara pendent l’arranjament del passeig LluĂ­s Companys i una part de l’esplanada del Castell… I per aquest any hem aconseguit la tanca perimetral de l’estadi Albert Gurt,50.000 euros mĂ©s per la supressiĂł de barreres arquitectòniques, l’arranjament de la plaça del TurĂł Baix, una partida per la candidatura del patrimoni de la Unesco Castell de Sant Ferran,arranjament de les pistes de petanca, l’adequaciĂł del carrer Pastora,millores per diferents Associacions dels barris de la ciutat…

El Partit Popular hem col·laborat tambĂ© amb altres propostes que es veuen reflectits quan passegem per Figueres: l’aprovaciĂł del pĂ rquing de la carretera de Llança i del camp de futbol vell,iniciatives com el pagament fraccionat en tres quotes de l’IBI,subvenciĂł de l’IBI per les famĂ­lies monoparentals,millores en les ordenances fiscals, o en l’ordenança de terrasses,l’aposta pel cinema Las Vegas, propostes acceptades al nomenclĂ tor… coses que beneficien a tots els figuerencs. I no per això hem deixat de defensar amb fermesa la unitat d’Espanya, la ConstituciĂł i l’estat de dret.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li