Club Esportiu Agullana, cent anys jugant a futbol

0
1070

El club celebra el seu centenari com a entitat esportiva aquest 2021 amb una exposició


La Sala d’actes de l’Ajuntament d’Agullana acollirà, el divendres 2 d’abril, la celebració d’inauguració del Centenari del Club.

L’acte d’inauguració de l’exposició fotogràfica retrospectiva, que mostra els trofeus i mèrits aconseguits durant aquests cents anys d’història, anirà acompanyat d’uns parlaments previs, tal com desgrana l’Ajuntament. Cal detallar que l’actual President és Jaume Sales.

Una de les fotografies mostra la primera pilota reglamentària que va arribar a Agullana. El 1920, el joc del futbol s’iniciava a Agullana. En Joan Guich Romañach i en Jaume Pujulà Cardoner van ser pioners d’aquest esport en posar les normes que s’havien de seguir reglamentàriament. Així, el mateix any es va fundar el Centre d’Esports d’Agullana, possiblement el Club més antic de l’Empordà. Abans d’inaugurar l’actual camp de futbol municipal, La Sella, l’any 1933, es van utilitzar d’altres indrets, com el Prat d’Egna, l’era d’en Serra o un camp del Mas Daniel. Cal destacar que el Club també ha vist diversos noms: Centre d’Esports, Frente de Juventudes, Club Deportivo Agullana i actualment Club Esportiu Agullana. A l’exposició s’hi podran veure trofeus ben diversos i curiosos. Per exemple, la copa aconseguida amb motiu del partit disputat per celebrar la benedicció de quatre campanes el 1952, comprades per subscripció popular. Cal explicar que es van disputar partits de Festa Major al camp del «Puig del Ram» a l’Estrada.

VISITES. L’exposició també inclourà el llibre d’actes més antic que es conserva, llibres de comptabilitat, fitxes de jugadors, fotografies antigues i més actuals, títols, diplomes i samarretes, entre altres. La mostra es podrà veure, a més del dia de l’inauguració, del 3 al 5 d’abril en horari de 11 a 13 h, els matins, i de 17 a 19 h, a les tardes.

‘SIDRALISTA’. També mereix una dedicació especial en Florenci Rimalló, cronista oficial del Club i secretari de l’entitat durant molts anys, que signava els seus escrits periodístics amb el pseudònim de Sidralista. Per commemorar i donar més relleu al Centenari, els pintors locals Miquel Duran i Antonio Federico han dedicat un quadre al Club, que es podrà veure durant els dies d’exposició. Des del consistori agullanenc destaquen que són moltes les persones que en aquests cent anys han format part de la Junta Directiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li