Clou la novena edició del Figueres es Mou assolint un nou record d’assistència

0
1176

Els quinze espectacles, en quatre dies del festival de dansa i arts del moviment, han registrat 5.230 espectadors


Estava clar que la novena edició del Figueres es Mou ompliria carrers i places de la capital empordanesa de dansa i moviment. El que potser no era tan evident era la resposta multitudinària del públic en una època de retorn a la normalitat. Cinc mil dues-centes trenta persones en quinze espectacles al llarg de quatre dies. Aquestes són les xifres que deixa el festival. Un èxit rotund d’assistència. Un èxit de la dansa.

Una xifra excel·lent, i més si comptem que la programació de l’edició d’enguany incloïa per primera vegada dues propostes de pagament: Secrets, de la companyia Tombs Creatius, i The Frame, d’Eléctrico 28. Ambdós espectacles van omplir totes les sessions previstes. També ho van fer l’itinerari per descobrir els murals artístics de la ciutat, amb un recorregut a través de l’espectacle de dansa El arte de rebobinar, un duet d’Adrián Vega i Marina Pravkina.

SALT QUALITATIU. Més enllà de l’èxit de públic, les organitzadores han volgut destacar especialment la qualitat de les peces i la bona valoració del públic. També es valora de manera molt positiva el bon funcionament dels espectacles programats amb la col·laboració de diversos equipaments de la ciutat per sumar sinergies que han permès oferir propostes amb un valor afegit.

Aquest treball en xarxa ha afavorit la programació, per exemple, de l’espectacle Ex-libris, una proposta conjunta del festival i de la Biblioteca Fages de Climent de la Ciutat. O la performance City Horses, una peça organitzada conjuntament amb Figueres Escena.

LA DESENA, A TOCAR. Creat l’any 2014, el Figueres es Mou manté la seva filosofia inicial d’apropar el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa. El festival, organitzat per Agitart, ha portat al llarg de totes aquestes edicions artistes de països com França, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, la Xina, Costa Rica, Austràlia, Suïssa, els Estats Units, Grècia, Mèxic o el Japó, entre d’altres, oferint mostres de dansa de tots els estils, tant a escala nacional com també d’abast internacional.

La incorporació per primera vegada dels espectacles de pagament ha permès augmentar la qualitat de les propostes. Una fórmula que des de l’organització només repetiran de forma puntual. Es farà únicament si això permet millorar la qualitat artística de la programació.

Tot i que tot just ha finalitzat la novena edició, l’organització ja està començant a preparar el Figueres es MOU 2023. Una edició que ens avisen que serà «molt especial».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li