Cloaques, rates i porqueries

0
1372

Qualsevol pot trobar-s’hi. Escarbats, rates i tota mena de plagues, es vulgui o no pas, formen part del nostre entorn quotidià. La manera d’enfrontar els perills, danys i maldecaps que poden donar aquesta mena de paràsits solen ser força significatius. Simplificant, podríem dir que n’hi ha que fan neteja, i n’hi ha, que es conformen amb l’aparença i amaguen la pols i la porqueria sota l’estora.

Cal adonar-se, però, que tot allò que afecta la domus (casa) té conseqüències domèstiques. Tot allò que afecta l’urbe afecta a tota la població. Individualment i col·lectivament. És per això que en els impostos de l’aigua s’esmenta una important quantitat al clavegueram, la neteja i el tractament de residus. No és pas senzill oposar-se a la necessitat de contribuir quan es tracta de la reducció de porqueria en el nostre entorn. Tots, des dels més curosos fins als més negligents, som partícips de gastar més aigua, llum, benzina i plàstics dels necessaris. Ho admeto. I gairebé ningú gosa discutir la necessitat de la neteja o de la penalització dels qui individualment o col·lectivament menystenen la seva responsabilitat. S’imaginen descobrir que una de les empreses contractades per l’eliminació de tòxics utilitza els diners de tots per crear-ne de nous? I a més, dipositar-los a casa vostra per acusar-vos de contaminadors? Faria vergonya pensar que la vostra indignació no fora indignació de tothom.

Fa ben poc, ens hem trobat que els serveis de policia, de seguretat de l’Estat, han usat diners de tots per tal de -no pas usar recursos per investigar o preveure riscs de forma irregular- , ans el contrari, per crear proves falses als qui resulten incòmodes pels poderosos. Ja he dit abans que ens hem alarmantment habituat a conviure amb la porqueria que contribuïm a crear. En el món de la informació, inexplicablement acceptem el sensacionalisme, la mitja veritat, el blasme pel blasme: «Esos immigrantes que abusan y quieren imponernos», Vox i ??. La falsedat: «protegir els empresaris que només tenen interès de crear llocs de treball»; perdoni, quin ha dit que és el seu propòsit? En fi, convivim amb la manipulació, la contaminació informativa; ja se sap. Ara bé, utilitzar els fons públics i a més els més lliberalment administrats per tal d’assegurar la nostra seguretat, per crear proves falses amb fins polítics, ultrapassa qualsevol límit de tolerància. La resposta política de qualsevol govern sorgit de les properes eleccions només pot ser una. Una higienització de veritat. Neteja amb desinfectants fins a l’últim racó, foragitar rosegadors i paràsits habituats i nodrits per la brutícia mai netejada i l’eliminació física o administrativa dels qui els nodreixen i protegeixen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li