Classes de teatre i cant online

0
1402

Els alumnes del centre de Figueres continuen les lliçons des dels seus domicilis


Confinament. Aïllament. I mentrestant les classes, què? Doncs des d’Acting Figueres han trobat una solució utilitzant la tecnologia; classes online. El director de l’Escola D’Arts Escèniques, Ernest Ollero n’explica el motiu «acting és un entrenament, si es perd una rutina s’ha de recuperar», amb això ofereixen una alternativa per poder continuar treballant.

FUNCIONAMENT. Per efectuar les classes els alumnes es connecten a través de programes com Zoom y Skype. Una vegada establerta les comunicacions professor i alumnes es comuniquen sense problemes. Alguna vegada existeix una mica de delay amb les comunicacions, però això no afecta al sentit global de la classe.

TEATRE. Amb aquest grup les connexions es fan de forma simultanea. Això permet repassar el text de forma conjunta d’aquesta forma «podem trobar matissos, i donar nous colors als personatges».

CANT. Ollero té al seu domicili un estudi a través del qual realitza les conexxions. Aquesta tecnologia facilita la comunicació amb l’alumnat. Una vegada establerta la connexió la comunicació es fluida i e spoden realitzar sense problemes exercicis de respiració. Els alumnes treballen amb una peça de karaoke a través de Youtube. D’alla en poden extreure unicament l’audió.

CINEMA. Un altre modalitat d’assitència online que ofereix Acting Figueres, es l’assessorament per a grups de cinema. De moment han tingut dues sol·licituds «fem coaching actoral per a gent que té càstings propers, ja sigui un espot televisiu o per un paper d’alguna sèrie» explica Ollero.

CONCURS. Acting Figueres està preparan els darrers detalls per anunciar un concurs de curtmetratges. El repte consistirà en enregistrar i editar un video fet a casa. Per fer-ho es donaran 24 hores de marge. Una altra bona iniciativa per gaudir, en comptes de deixar passar el temps.

EL FUTUR. «Aquest format el vaig utilitzra com alumne amb professors d’estats Units. És un mètode que funciona» comenta Ollero. Tot i així és utilitzat com una forma d’evitar estar gairebé trenta dies aturats sense poder fer interpretacions. L’escola ha rebut diverses consultes de persones interessades en començar a utilitzar aquesta modalitat per iniciar-se en el mòn escènic. Una bona forma de començar per poder-ho fer de forma presencial al curs vinent.

CORONAVIRUS. «Aquesta activitat té una doble aventatge» en destaca Ollero «ofereix la continuitat del treball i alhora es una distracció, tant pels alumnes com per a nosaltres» puntualitza. Es tracta de treure profit del temps que molts alumnes hauran de romandre a casa, utilitzant unes eines que gairebé tothom té a mà, un mòbil i connexió a la xarxa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li