Clam contra la violència de gènere

0
813

D urant aquest any, segons fonts oficials del Ministeri de l’Interior, 37 dones han estat assassinades per les seves parelles, exparelles o relacions d’intimitat a l’Estat espanyol, i d’aquestes, 6 s’han produït a Catalunya, que se situa a dalt de tot del rànquing autonòmic només superada per Andalusia. Amb la voluntat de manifestar el rebuig a la violència masclista i denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat d’eradicar-la definitivament, molts ajuntaments, entitats i associacions de la comarca es van sumar, dimecres passat i fins el cap de setmana, a la celebració del Dia Internacional per l’eradicació de la violència contra les dones.
L’Ajuntament de Figueres i el Servei d’Informació i Atenció de la Dona _el SIAD_, per exemple, van organitzar un seguit de xerrades per conscienciar sobre aquest problema a diversos col·lectius com ara joves estudiants de secundària, dones de la comunitat gitana del barri de Sant Joan o homes i dones interns al centre penitenciari Puig de les Basses. L’Ajuntament va llegir un manifest, es van exposar els programes de la regidoria de la dona, i es van presentar els protocols de valoració del risc de violència contra la dona per part de la parella o exparella, i per l’abordatge dels matrimonis forçats. L’Ajuntament va presentar també el projecte de Coeducació a les llars d’infants municipals de Figueres, a càrrec de la sociòloga Cristina Vila.
Per la seva banda, el grup de Dones de l’Alt Empordà (GEES) es va mobilitzar dissabte passat, a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, en un emotiu acte on va llegir el manifest de denúncia i va enlairar globus amb el nom de dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles.
Després de la inflada de globus i de l’encesa d’espelmes, les manifestants, vestides de negre i amb una cinta vermella al braç, van llegir el manifest i van enlairar els globus. Tot seguit, van fer un minut de silenci en record de les víctimes i la comitiva va fer una caminada en silenci pels carrers més comercials de la ciutat, alçant la pancarta amb el lema “Prou dones assassinades”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li