CiU i PP no volen deixar penjades les 150 estelades que es posaran l’11 de setembre

0
795

L’Assemblea Nacional Catalana omplirà d’estelades l’avinguda Salvador Dalí de Figueres per celebrar l’11 de setembre. Fins a 150 n’hi penjarà per guarnir la cadena humana. Aquestes banderes es complementaran amb les dues que l’Ajuntament hissarà a les places Lluís Companys i Francesc Macià. Però tot i les peticions d’un sector de la ciutadania, després de la Diada només es mantindran els estendards independentistes de les dues places.
Aquest assumpte va generar un debat en el ple ordinari d’aquest mes, que es va celebrar dimarts passat. Va ser arran d’una moció en què ERC demanava que, aprofitant la Diada, es pengin estelades a les rotondes d’accés a la ciutat (on ja hi ha senyeres), a l’Ajuntament, a la Rambla i a la plaça Catalunya, i que després s’hi deixin de forma permanent.
La proposta va rebre els cinc vots favorables del PSC, ERC, la CUP i l’AMC (Esteve Gratacós va ser l’únic portaveu que no va intervenir en la polèmica), l’abstenció del representant d’ICV, i els quinze vots contraris del PP i CiU.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li