Cicle d’activitats paral·leles i culturals del sisè festival del circ

0
1137

La direcció del Festival Internacional del Circ de Figueres ha presentat una vintena d’activitats paral·leles


La direcció del Festival Internacional del Circ de Figueres ha presentat, juntament amb 12 memebres d’entitats i associacions empordaneses, una vintena d’activitats paral·leles per celebrar la sisena edició. Un dels objectius de Circus Arts Foundation és reforçar especialment la vessant social i per aquesta raó enguany es multipliquen les actuacions especials fora de la carpa destinades als interins del geriàtrics, centres de dia, hospital de Figueres i la presó. Genís Matabosch, durant la presentació, ha manifestat que el programa paral·lel té tres vessants: educativa, cultural i social.

PÚBLIC ESCOLAR. Enguany més de 8.000 alumnes de tot Catalunya assistiran a la carpa per veure les atraccions. A bandad’això, el personal de la fundació realitzarà sessions a les aules de les escoles locals com ara la Comunitat d’Aprenentatge Amistat, el CEIP M.Àngels Anglada, Les Escolàpies i el CEIP de Vilamalla.

EL CIRC ÉS CULTURA. Per tal de difondre l’art del circ, l’associació Amics del Castell de Sant Ferran ha organitzat una xerrada amb el mateix director del Festival. A més hi haurà una exposició a la galeria Dolors Ventós i una mostra fotogràfica de Xavi Toral i Miquel Ribot a la casa de la Generalitat de Perpinyà.

ESPECTACLE PER A TOTHOM. El Festival pretén que la seva màgia arribi a tots els col·lectius. En aquest sentit, els artistes del Festival enguany oferiran actuacions fins a sis centres: al Centre Penitenciari Puig de les Basses, on s’ha assistit des de la 2a edició; a l’Asil Vilallonga, on s’hi va des del tercer Festival; al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, on serà le tercer any; a la Residència Els Arcs i a l’Associació de Malalts d’Alzheimer, on és el segon que s’assisteix, i el primer que s’anirà a la Residència Les Forques. Serà durant els dies previs a l’estrena, 13 i 14 de febrer.

NOVETAT. El director ha explicat que enguany els espectadors podran donar 1 euro en comprar les entrades i els infants menors de 2 anys hauran de pagar una entrada simbòlica d’1 euro per a la Fundació Altem. Altrament, per quart any consecutiu es donaran 100 entrades per a l’estrena a Càritas Figueres per a col·lectius en risc d’exlusió a la ciutat.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li