Ceres Roura prepara un salt logĂ­stic

0
1477

La companyia figuerenca ampliarĂ  la superfĂ­cie aquest 2021 amb la consolidaciĂł del mercat americĂ  com un dels seus objectius


 

Malgrat que la crisi derivada de la situació pandèmica ha generat un daltabaix en molts dels sectors econòmics de la societat, hi ha segments que han vist com aquest context s’erigia en un trampolí. És el cas de Ceres Roura, companyia centenària de Figueres dedicada a la fabricació i comercialització de tot tipus de veles de cera i complements, que va cloure l’exercici de 2020 amb un increment de vendes del 35%. El principal motiu que justifica aquest creixement, segons explica Miquel Roura, gerent de l’empresa, és la nova forma de vida que s’ha adoptat arran del coronavirus, que ha obligat les persones a estar-se molt més a dins de la llar. «Per nosaltres la pandèmia ha suposat un pas endavant, perquè hem de tenir en compte que les espelmes són uns productes barats, però els valors afegits que aporten són molt grans», assenyala.

Amb aquest impuls dels darrers mesos de rerefons, Ceres Roura prepara el terreny per continuar creixent aquest 2021. Així, la companyia invertirà al voltant de 2 milions d’euros per a unes millores logístiques que permetran augmentar el volum de la producció, però també planificar, adquirir, transportar i entregar els productes amb més agilitat i fiabilitat. Aquesta inversió contempla la compra i l’acondicionament d’una nau confrontant de 3.500 m2, que suposarà que l’empresa ampliï la seva superfície total a 15.500 m2, que es dedicarà a logística i ja estarà en funcionament a partir del mes de juny. Paral·lelament, Ceres Roura també ha adquirit maquinària per ampliar i millorar la producció, la qual cosa significarà un augment del 52% de la capacitat de producció d’espelmes, que arriba a les 300.000 unitats diàries. A més, i amb l’objectiu de millorar la uniformitat dels vasos i altres recipients perfumats, l’empresa empordanesa ha decidit instal·lar càmeres de visió i sensors de seguretat en totes les seves línies d’ompliment.

Amb aquest context, l’objectiu apunta amunt i a noves cotes. «Estem preparats per a fabricar més, i ens marquem el repte de consolidar el mercat americà, on ja hi tenim un peu», diu Roura.

CERTIFICAT. L’empresa ha obtingut recentment el Certificat IFS (International Featured Standards) HPC, que garanteix la qualitat i la seguretat dels productes fabricats. «Ho portàvem treballant des de fa temps, però la pandèmia ho va frenar. Teníem ganes de tenir un distintiu més de qualitat, que ens pot ser útils per anar a buscar nous clients, per exemple. És un valor afegit», subratlla el CEO de la companyia local.

NOVES COL·LECCIONS. Des del punt de vista comercial, Ceres Roura ha presentat les tres noves col·leccions per a aquest estiu, que ja han obtingut una bona rebuda pel seu disseny i qualitat. A més, la companyia també ha afegit una nova gamma de vasos perfumats, anomenada Home Ritual. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li