Cautela, mascaretes i aules virtuals

0
1109

Els no essencials tornen a l’activitat, mentre l’ensenyament posa a prova l’educació en línia. En qüestió de calendari, els governs planifiquen el desconfinament per fases i l’estat d’alarma s’allarga fins al 9 de maig


La primera setmana amb el retorn a la feina dels treballadors no essencials s’ha desenvolupat amb aparent normalitat. Les empreses de la construcció, indústria, manteniment i neteja han pogut tornar a l’activitat tot i l’estat d’alarma però amb mesures de seguretat obligatòries. Mentrestant, el Govern espanyol ja ha anunciat la pròrroga fins al 9 de maig de l’estat d’alarma i s’estudia el desconfinament esglaonat.

Després de la Setmana Santa, el dimarts 14, es va fer un repartiment massiu de mascaretes a les estacions de tren i de busos de la comarca. La distribució per a persones que anaven a treballar va anar a càrrec de voluntaris de la Creu Roja i de Protecció Civil. A banda, també en relació amb les mascaretes, aquest dilluns ja es començaven a repartir a les farmàcies les mascaretes gratuïtes procedents de la Generalitat. Se’n facilita una primera de franc amb la targeta sanitària.

TERCERA AVALUACIÓ. Una altra novetat de la darrera setmana ha estat l’inici del tercer trimestre amb tasques avaluables. Això ha posat a prova famílies, docents i alumnes, que aquests primers dies s’han anat adaptant al sistema i als dispositius. Destaquen algunes incidències en centres que han superat la capacitat de visites al seu web. Això ha fet que durant uns dies els alumnes no s’hagin pogut descarregar les tasques. Mentrestant, cada centre s’està adaptant a l’ensenyament en línia i facilitant, amb ajut de les administracions i entitats socials, les eines necessàries per als alumnes que no disposen de mitjans tecnològics per seguir el curs. L’altra qüestió de tot això és com s’avaluarà tot plegat i és evident que els criteris seran ben diferents d’altres cursos en situacions normals. Pel que fa al calendari, el Departament no ho ha dit clarament, però els docents ja treballen amb la idea que no hi haurà retorn a les aules aquest curs.

VILAJUÏGA. Coincidint amb l’inici del tercer trimestre, l’escola Santiago Ratés de Vilajuïga desenvolupa un projecte d’escola en línia. El Departament d’Educació ha inclòs l’escola en el programa Eix, que dota el centre i els alumnes d’un entorn virtual d’aprenentatge, ara més necessari que mai.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li