Catorze entitats creen una plataforma contra la retallada de l’Embarraca’t

0
689

Catorze entitats juvenils de Figueres s’han constituït en la plataforma Embarraca’t Participatiu per mostrar la seva oposició a la proposta de l’Ajuntament de la ciutat d’escurçar de nou a quatre els dies de barraques per les Fires de la Santa Creu d’enguany i per demanar que es tingui en compte la seva opinió a l’hora de definir el nou model d’oci nocturn durant aquestes festes. El seu portaveu, Alexis Sánchex, creu que és ‘compatible’ mantenir les barraques els dos caps de setmana per a joves majors de divuit anys i la nova oferta al centre de la ciutat. La plataforma critica el ‘desinterès’ del consistori per reunir-se amb les diferents entitats i per això ha anunciat accions reivindicatives.

‘Nosaltres ja vam manifestar que estàvem d’acord que s’organitzessin activitats al centre per a menors de 18 anys i que s’advertís que els menors no podien beure a les barraques i fins i tot, que es modifiqués l’Embarraca’t si falla. El que no entenem és perquè es vol reduir i que es faci sense comptar amb les entitats que hi treballem’, ha declarat el portaveu de la nova plataforma, Alexis Sánchez.

La plataforma considera que l’Ajuntament de Figueres ha pres la decisió de concentrar les barraques del recinte firal en els darrers quatre dies de les festes de forma ‘unilateral’ sense reunir-se amb les entitats que des de fa deu anys hi treballen. Els seus membres demanen una reunió amb l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i la regidora de Joventut, Yolanda Millán, i que es mantinguin els dos caps de setmana d’Embarraca’t. ‘El nostre objectiu és que d’una vegada per totesl’ajuntament escolti els actors principals de la seva festa i els deixi participar en la sevaconstrucció’, ha indicat Sánchez. Per aquesta raó, les entitats tenen previst iniciar un seguit d’activitats reivindicatives i lúdiques i crear un blog participatiu.

Aquest dilluns s’acabava el termini perquè les entitats presentessin les seves sol·licituds per participar en l’Embarraca’t de quatre dies d’enguany. Sánchez criticava que el termini s’acabés sense abans poder reunir-se amb els representants de l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li