Castelló tanca la cessió de la plaça de les Palmeres i busca diners per arranjar-la

0
819

Després d’anys de gestions i tràmits, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha tancat finalment el procés per registrar la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava al seu inventari patrimonial. És a dir, que l’espai, de 5.523 m2, ja és oficialment de titularitat municipal. Perquè això sigui així, s’ha hagut de formalitzar una cessió urbanística; i hi han intervingut l’àrea Patrimonial del consistori -que està encapçalada pel regidor Julià Genovés-, la d’Urbanisme (els tècnics van plasmar sobre plànols les característiques exactes de la plaça, tant pel que fa a capacitat com superfície, llindars…) i la Secretaria.
El traspàs d’aquest espai -que estava registrat a nom de la societat promotora d’Empuriabrava- es pot considerar una fita històrica, ja que tal com explica Genovés, “això fa molts i molts anys que no només s’hauria d’haver cedit a l’Ajuntament, sinó que fins i tot s’hauria d’haver posat al seu nom”. “El que passa és que per desídia administrativa de tota una sèrie de governs aquest tema s’havia quedat al calaix”, afegeix el regidor de Patrimoni, que conclou que “nosaltres, aquí, senzillament hem fet la feina”.

propers passos. Tenint la plaça de les Palmeres ja en propietat, el primer que s’ha plantejat el consistori és rebatejar-la. Respecte d’aquest tema, Genovés opina que “hi ha algun personatge del nostre municipi prou rellevant i important com perquè sigui mereixedor de donar nom a alguna cosa més que a un corriol o un carrer d’aquells estrets de dins del poble que no hi passa ni el sol…”. El regidor, però, explica que la decisió final correspondrà a la recent creada comissió del nomenclàtor (que es reunirà per primer cop en els propers dies), i que tots els integrants hi podran dir la seva per arribar a un acord.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li