Castelló reactiva el servei socioeducatiu municipal

0
1191

El «Centre obert» es dedica a l’atenció d’escolars d’educació primària, el «Com a casa» està centrat en l’atenció d’educació primària i també de secundària, i el «Taller d’estudi assistit» dona atenció exclusivament a alumnes d’ESO


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha reactivat els serveis socioeducatius municipals. Es tracta d’un programa que dona suport a la tasca escolar i fa un seguiment individualitzat dels infants i joves, ajudant-los a fer els deures i resolent-los els dubtes que tinguin; però també fa un acompanyament més emocional i de treball d’hàbits, no només per als escolars, sinó també per a les seves famílies. El «Centre obert» es dedica a l’atenció d’escolars d’educació primària, el «Com a casa» està centrat en l’atenció d’educació primària i també de secundària, i el «Taller d’estudi assistit» dona atenció exclusivament a alumnes d’ESO. En total són usuaris i usuàries d’aquests espais aproximadament 80 infants i joves.

L’aturada dels serveis arran de l’estat d’alarma va complicar més el seguiment del curs escolar als alumnes que en feien ús. I ara l’Ajuntament ha adaptat les tasques d’aquest recurs a la nova situació social. Com que no poden fer una atenció presencial, els educadors s’han posat a disposició de les escoles i els instituts del municipi per donar suport i acompanyar, via trucades telefòniques, correus electrònics i converses telemàtiques, tots els usuaris. La idea és donar una atenció personalitzada.

De moment s’han posat en contacte amb totes les famílies, en coordinació amb els centres educatius, per fer una primera valoració de les seves necessitats, amb l’objectiu d’obtenir una diagnosi que permeti resoldre o pal·liar les mancances que es detectin.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li