Castelló limita el calendari per fer obres i prohibeix treballar els dissabtes d’estiu

0
724

L’oposició demana al govern que desencalli el pla de mobilitat per reduir problemes en punts com el carrer del Mar


El ple de Castelló d’Empúries ha aprovat inicialment la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública, aprovada el 2011. L’objectiu és clar: conciliar al màxim possible les obres (tant en espais privats com a la via pública) i el descans dels ciutadans. Perquè segons argumenta el mateix consistori, «la construcció contribueix a la generació d’ocupació i dinamitza l’activitat econòmica, però no és menys cert que l’Ajuntament ha de vetllar per la qualitat de vida dels seus ciutadans i visitants, a vegades afectada per aquesta activitat».

En aquest sentit, a partir d’ara les obres només es podran fer de dilluns a divendres de 8 a 20 h, i els dissabtes de 9 a 13 h, tot i que a l’estiu aquest horari serà encara més limitat: de dilluns a divendres, de 9 a 19 h. I això, a diferència del que passava fins ara, en què la normativa era molt més estricta a Empuriabrava que al centre històric, s’aplicarà a tot el municipi. A més, la modificació de l’ordenança també limita molt els treballs que es podran fer a les zones urbanitzades entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.

HI HAURÀ GOSSERA MUNICIPAL. El mateix ple ordinari va revocar la delegació de competències que s’havia fet al Consell Comarcal de l’Alt Empordà perquè assumís el servei de protecció d’animals. Finalment, l’Ajuntament castelloní ha arribat a un acord amb ProGat i Gos Ampuria, que és l’entitat que fins ara gestionava el servei, i que havia anunciat que ho deixaria de fer en haver de tancar el refugi perquè no es podia adaptar a la legalitat urbanística de la zona on està ubicat. L’associació continuarà recollint animals durant unes setmanes més, fins que el consistori pugui buscar alternatives. La idea del govern municipal és signar un contracte menor, i després convocar un concurs obert a totes les associacions que s’hi vulguin presentar. A més, ja han confirmat que la gossera municipal tira endavant.

CLAM AL PLA DE MOBILITAT. Paral·lelament, diversos regidors de l’oposició van aprofitar la sessió per interpel·lar l’equip de govern sobre els conflictes de mobilitat. El socialista Jaume Moret va alertar que, des que s’han fet les voreres noves al carrer del Mar, hi ha diversos problemes, i caldria fer el vial de sentit únic, o bé eliminar-hi els aparcaments. I des de SOMEC, Agustí Ayats va fer un pas més enllà i va demanar a l’alcalde, Salvi Güell, que desencalli el pla de mobilitat que s’havien compromès a treballar arran d’una proposta del seu partit. «No maregi més la perdiu i, si us plau, posem en marxa aquest acord», va sentenciar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li