Castelló impartirà un nou Pla de Transició al Treball

0
1088

Aquest programa s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar els programes no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació


 

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i el Departament d’Educació de la Generalitat han signat un conveni de col·laboració per realitzar (i cofinançar) un Pla de Transició al Treball, en el marc dels programes de formació i inserció (PFI). Aquest programa s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar els programes no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

El perfil del pla en concret serà el d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i la durada serà d’un curs acadèmic. L’alumnat rebrà assessorament i orientació formativa i laboral individualitzada, així com formació per iniciar-se en una professió i fer un primer contacte amb el món laboral. Els que superin el curs obtindran una certificació de la formació rebuda. També es facilitarà la realització de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i l’accés a un centre de formació d’adults per treure’s el graduat en secundària.

La regidora d’Ensenyament, Anna Massot, explica que «hem cregut convenient i necessari impulsar un programa d’aquestes característiques atès que des dels diferents serveis de l’Ajuntament, i sobretot des dels dos instituts del municipi, es té constància que cada curs abandonen els estudis joves sense haver obtingut el títol».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li