Castelló ha comptat més de 300 gats que viuen al carrer distribuïts en 37 colònies

0
876

Més de 300 gats de carrer viuen actualment a Castelló d’Empúries i, sobretot, a Empuriabrava. Estan repartits en 37 colònies diferents, la majoria de les quals habiten en diversos punts de la marina. L’alcalde del municipi, Xavier Sanllehí, va donar a conèixer aquestes dades durant el ple ordinari que es va celebrar dijous al vespre, a instàncies d’una pregunta que li va fer la regidora d’Entesa, Montse Escutia.
Sanllehí va explicar que recentment s’ha reunit amb l’associació Progat i Gos Ampuria (que es dedica a la protecció de gossos i gats que no tenen amo), i que aquest és un dels temes més destacats que van posar sobre la taula. “Ara ja ha esdevingut un problema, i hem d’intentar abordar-lo”, va admetre el màxim responsable municipal durant el ple.
De moment, des de la Corporació han demanat a Progat que impulsi una nova campanya d’esterilització (l’entitat estableix punts d’alimentació per a poder agafar els gats i castrar-los, i després els tornen a deixar lliures) i que, posteriorment, intenti reconcentrar els assentaments perquè no estiguin tan dispersos. Des de la protectora es van comprometre a intentar trobar una solució, però Sanllehí ja ha avançat que, tenint en compte la situació, “si hi hem de destinar algun recurs més, ho farem”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li