Castelló escollirà avui els projectes que sotmet a votació

0
1345

La Sala Gòtica acollirà aquest vespre el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius, on els veïns podran seleccionar les propostes finals


 

Els veïns de Castelló d’Empúries més grans de 16 anys podran escollir aquest vespre els projectes que se sotmetran a votació popular en el marc de la segona edició dels Pressupostos Participatius municipals. I és que el procés ha encarat ja la fase definitiva, i avui a les 19.30 h la Sala Gòtica de l’Ajuntament acollirà el Fòrum Ciutadà de Priorització. Prèviament, les 644 propostes presentades en la primera fase del procés es van agrupar en 393 projectes (molts eren similars), i els serveis tècnics van validar els 61 que avui es debatran. Els altres 332 es van descartar perquè no s’ajustaven als criteris establerts o l’Ajuntament ja els tenia previstos.

Els costos de les actuacions que s’analitzaran avui oscil·len entre els 900 euros (les més barates són instal·lar tres punts de càrrega de bicicletes elèctriques, posar un mirall al trencant entre el carrer Puig de la Muga i el Puig de l’Era Mala, o col·locar dos bancs individuals en un racó de la plaça dels Homes) o els 150.000, que és la partida total del pressupost. En aquest sentit hi ha, per exemple, reparar voreres o asfaltar carrers d’Empuriabrava fins a esgotar el pressupost, instal·lar plaques fotovoltaiques a la biblioteca municipal, o arranjar una part de les voreres del centre històric.

Els veïns també han proposat idees tan variades com posar bancs en diversos punts del municipi, millorar enllumenats de diversos vials, arreglar i millorar parcs infantils, habilitar un gimnàs o un workout fitness a l’aire lliure, instal·lar quatre càmeres de videovigilància als principals accessos del centre històric i a la Rubina, crear dos pipicans «decents», fer carrosses noves per als Reis Mags, construir porxos coberts a les tres escoles perquè els alumnes no es mullin quan plou, construir una pista de pàdel exterior i autònoma, o un lavabo públic a Empuriabrava, entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li