Castelló d’Empúries s’engalana per retrocedir als temps del comte Hug II

0
778

 Castelló d’Empúries acull a partir de dijous i fins diumenge la 25a edició del festival Terra de Trobadors, que vol celebrar aquesta efemèride exaltant la importància de la vila i del comtat d’Empúries en el món medieval i reivindicant-ne els seus sobirans, els comtes d’Empúries. Per aquest motiu, la temàtica d’aquesta edició se centra en la segona meitat del segle XI en temps del comte Hug II, quan Castelló esdevé la capital del comtat i seu comtal.
En aquesta 25a edició del festival Terra de Trobadors s’ha volgut integrar la zona d’Empuriabrava en les activitats de la programació. Per això, dimecres passat la platja petita de la urbanització es va convertir en l’escenari de la recreació d’un atac pirata del segle XII, davant l’atenta mirada de desenes d’espectadors. La companyia Alma Cubrae va ser l’encarregada de teatralitzar la ràtzia amb l’ajuda de la cort comtal, els serfs de la gleva, la comissió de reis i els cavallers que van aconseguir frustrar l’atac.
Aquest va ser l’acte d’obertura de la programació que començarà oficialment aquest dijous amb la participació d’unta trentena d’entitats locals, 23 companyies i més de 200 actuacions. Entre els actes destacats de dijous hi ha el sopar medieval, que es farà a les 10 del vespre, al pati del Palau dels Comtes i que acollirà més de 400 convidats d’honor i comensals forans que, vestits de l’època medieval, podran gaudir d’una experiència única encapçalats per la cort del comte Hug II d’Empúries i la comtessa Sança d’Urgell, amb la companyia del comte rei Ramon Berenguer III el Gran.
El divendres obrirà les portes el gran Mercat Medieval, que ocuparà fins diumenge la Llotja, la plaça de la Basílica de Santa Maria i la plaça Jaume I, i acollirà més de 60 parades que posaran a la venda els seus productes estrictament de l’època medieval mitjançant la moneda pròpia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li