Castelló d’Empúries i Empuriabrava adapten la celebració de Sant Joan

0
449

El consistori ha programat diferents actes que es repartiran entre els dies 23 i 24 de juny


Com deia Jaume Sisa, «La nit de sant Joan és nit d’alegria» i Castelló d’Empúries-Empuriabrava ho té clar. Tot i la pandèmia de la covid-19 i les mesures actuals, l’Ajuntament ha programat una celebració adaptada a la situació. Enguany no hi haurà la tradicional foguera de Sant Joan que il·luminava la platja ni tampoc els focs artificials, tot i això, hi haurà una programació cultural i festiva per tots els públics. El tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Martí Fontclara, explica que no s’ha pogut programar la foguera «perquè és una activitat que aplega molta gent».

REVETLLA DE SANT JOAN. La jornada del 23 de juny començarà amb un concert d’havaneres a càrrec del grup Son de l’Havana, a la llotja de la plaça Joan Alsina. Seguidament, al mateix emplaçament es farà la rebuda de la Flama del Canigó. Una de les activitats més tradicionals de la celebració, a càrrec del Grup Empordanès d’Investigacions Subterrànies (GEIS). Cada any, els membres de GEIS són els encarregats d’anar a buscar la flama del Canigó i fer-la arribar fins a la població, és una tradició catalana molt arrelada a la població i està vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets del país. L’acte s’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el territori. Tot i que aquest any no es podrà fer la foguera per raons òbvies, la baixada de la flama del Canigó sí que es manté.

24 DE JUNY. La primera activitat del dia serà el tast de literatura i vi-Mercè Rodoreda. Es farà al claustre convent de Sant Clara a les 12 h i anirà a càrrec de la Biblioteca Ramon Bordas Estragués. L’acte de literatura i vi anirà a càrrec de Miquel Martín i Olga Cercós. I finalment, l’activitat que tancarà la celebració de Sant Joan serà el concert de Marcel i Júlia. L’escenari de l’espectacle musical serà el passeig marítim d’Empuriabrava, a l’espai platja i començarà a les 20 h. Fontclara detalla que el concert s’ha programat l’endemà de Sant Joan perquè és un dia festiu, «normalment la nit de la revetlla de Sant Joan la gent aprofita per estar en família o amics», detalla. Des del consistori destaquen que totes les activitats seran gratuïtes, tot i que caldrà fer una reserva prèvia perquè l’aforament és limitat. I òbviament, l’ús de mascaretes és obligatori a tots els actes de la programació.

CONCERT DE MARCEL I JÚLIA. Aquest grup de música creat per Júlia Arrey i Marcel Lázara forma part del panorama musical del nostre país. Darrerament han publicat un disc titulat En Òrbita, i tal com defineixen des de la formació «per primera vegada a la història, ens trobem davant d’una emergència global que ens afecta a tota la humanitat i a tot el planeta: l’emergència climàtica». Diuen que és per això «que hem bolcat i bolcarem tota la energia,tot el temps i tota la nostra música a canviar la nostra manera de viure i difondre el missatge. Per això la portada del disc representa un dent de lleó. Perquè d’una vegada per totes, bufem plegades per posar en òrbita les llavors d’un model de societat sostenible. En òrbita amb els cicles naturals de la vida. En òrbita amb la nostra responsabilitat i amb la nostra consciència. Perquè vivim moments socialment convulsos i necessitem un lloc per brindar per aquesta vida,perquè ens hi va la vida».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li